L’Espiga estrena furgoneta adaptada que beneficiarà a 117 persones amb diversitat funcional

Un moment de la inauguració oficial de la furgoneta
Judit Benages
15/01/2020 - 16:36h

La Fundació l’Espiga ha pogut posar en marxa aquest nou servei de transport gràcies a l’ajut de la Fundació Pinnae 

La Fundació l’Espiga va ser una de les entitats que va rebre el 2018, en la convocatòria d’Impuls Social, suport de la Fundació Pinnae pel projecte d’adquisició d’un vehicle adaptat per a persones amb diversitat funcional.

Aquesta setmana s’ha inaugurat la furgoneta que, amb un pressupost de gairebé 50.000 euros, pagats en part per la Fundació Pinnae i també per la Generalitat, preveu beneficiar a més de 117 persones amb diversitat funcional de diferent índole i que servirà per realitzar sortides i excursions ja sigui a l’escola d’educació especial, al centre ocupacional, al centre de dia o a les residències. 

PUBLICITAT

Tal com comentava la directora del centre, Montserrat Roca, la compra del vehicle era “una assignatura pendent del la Fundació, que fins ara no havíem dut a terme perquè teníem altres prioritats”.

Gràcies a l’ajut de Pinnae, la Fundació l’Espiga obre un nou servei de transport amb els avantatges que comporta, flexibilitat i eficiència d’organització de sortides i major seguretat pels usuaris. Tenir un vehicle propi ajudarà a minimitzar les despeses en totes les sortides i sobretot potenciarà l’autoestima dels usuaris atesa la possibilitat de fer sortides de forma més continuada. El president de Pinnae, Martí Solé, es mostrava molt satisfet per poder ajudar a la institució i agraïa a la seva directora la tasca que fan durant l’any.

PUBLICITAT

Amb el vehicle adaptat s’espera tenir autonomia total a l’hora d’organitzar sortides amb els usuaris deixant de dependre d’una empresa externa de transport, amb llibertat i flexibilitat en l’organització i moviments de la nostra societat. 

Tanmateix, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, es mostrava molt satisfet de “formar part del patronat de la Fundació l’Espiga i veure com treballa per a millora dels col·lectius més vulnerables”.

La Fundació L’Espiga treballa en l’atenció integral a les persones amb diversitat funcional en tot el seu cicle vital, facilitant-los les eines adequades per a que, en la mesura de les seves possibilitats, siguin més autònoms i puguin participar dels diferents àmbits de la vida quotidiana.

La Fundació Pinnae continua recolzant programes destinats als col·lectius especialment vulnerables, donant resposta als reptes de la societat actual.

També et pot interessar

Comentaris