El Cava Jazz de Guardiola arrenca dissabte amb un tribut a la gran Aretha Franklin

15/01/2020 - 16:05h

La vint-i-dosena edició del cicle comptarà amb cinc actuacions de molt nivell

Dissabte arrenca la 22a edició del Cicle Cava Jazz de Guardiola de Font-rubí que un any més aposta per un cartell musical de qualitat tot apujant el nivell dels concerts. Com a novetat incorpora dos tributs a estrelles del jazz com són Aretha Franklin i Louis Amstrong. Un any més les actuacions seran al Centre Recreatiu “La Cooperativa” de Guardiola de Font-rubí en horari de les onze de la nit.

Arrencada molt forta

La primera de les cinc actuacions que formen el cicle (una cada mes) serà demà dissabte amb Think. Aretha Franklin Tribute, un homenatge a la reina del soul en el qual s’interpretaran tots els èxits de la seva carrera. Temes tan coneguts com Respect, Think, Natural Woman i molts més que sonaran en aquest concert. Sota la direcció musical de Toni Mena i la veu infonfusible de Rocio Anguè, una de les millors cantants més cotitzades de l’escena musical actual de Barcelona, s’ha triat a la millor banda per a crear un espectacle únic amb motiu del 1r Aniversari de la mort d’Aretha Franklin. Posarem 10 músics en escena per a rendir tribut a una de les grans veus de la història i a una icona de generacions de dones que van lluitar per la defensa dels seus drets civils.

La resta del cartell

La segona de les actuacions serà el 15 de febrer amb Marc Ferrer Trio & Marian Barahona que oferiran un repertori enèrgic ple de clàssics i composicions pròpies amb un estil basat en el jazz i el blues més primigeni, amb pinzellades de gòspel i soul.

El tercer dels cinc concerts serà el 21 de març amb Apocadixie Cotton Pickers, un quartet de jazz que oferiran cançons dels inicis del jazz moltes d’elles ballables. Una ocasió de primera per descobrir aquesta formació que va prendre forma l’any 2017, arran de la participació dels seus membres en diversos festivals de jazz tradicional.

La quarta actuació serà el 18 d’abril amb Monique Maken & The Soul Titoo’s, una formació liderada per la portentosa veu femenina de Monique Makon que surt del projecte social Cabal Musical i que no deixarà a ningú indiferent.

El cicle es tancarà el 23 de maig amb Jazzcare All Stars. Louis Amstrong Tribute on el trompetiste i cantant Ricard Gili -director musical de la Big Band La Locomotora Negra- reprodueix de manera ben sorprenent la veu de l’il·lustre “Satchmo” en aquesta excel·lent reproducció del so de la banda autèntica de Louis Amstrong. Sens dubte una actuació estelar per tancar l’edició d’enguany.

L’essència del Cava Jazz

El XXII Cava Jazz mantindrà allò que defineix el cicle: l’essència de la música de qualitat en viu i en directe, el clima de proximitat que ofereix el Centre recreatiu “La Cooperativa” i el maridatge del jazz amb els productes emblemàtics del municipi (cava, oli, embotits, coques artesanes, etc.).

El cicle està organitzat per l’Ajuntament de Font-rubí, la Comissió de Festes i compta amb el suport especial de Jaume Domènech i fins a dotze empreses col·laboradores del municipi.

Pack gastronòmic

Un any més el cicle oferirà el pack taula i jazz que consisteix en un menú gastrònomic als restaurants col·laboradors com són Cal Pau Xich i Can Güell al preu de 30 euros que inclou també l’entrada a qualsevol dels cinc concerts. Les entrades seran a 12€, 10€ amb el carnet d’amic, 6€ l’entrada jove (de 14 a 30 anys, ambdós inclosos) i, finalment, els menors de 14 anys tindran l’accés gratuït

També et pot interessar

Comentaris