VetSolidari adequa la llicència i, de moment, no haurà de tancar

15/01/2020 - 09:44h

Ha complert amb els requisits de l’ajuntament, però encara està pendent de la denúncia del Col·legi de Veterinaris de Barcelona

L’Hospital Veterinari de Vilafranca no haurà de tancar. Almenys de moment. I és que l’empresa ha complert amb els requisits que li demanava l’Ajuntament de Vilafranca, que li requeria que actualitzés la llicència que tenia demanada.

Segons el portaveu del govern, Aureli Ruiz, apunta que no utilitzen més metres dels que tenen en llicència i també han resolt les altres esmenes que se’ls hi demanava. Des de l’empresa només comenten, doncs, que tot està en ordre en aquest sentit.

Ruiz recorda, però, que el consistori no és qui decideix si realitzen l’activitat correctament o no i que, per tant, l’Hospital encara està pendent de la denúncia que li ha interposat el Col·legi de Veterinaris de Barcelona (COVB).

Recordem que el COVB va interposar recentment una denúncia penal davant del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) del Ministeri de l’Interior, contra aquest centre i diverses persones que l’integren, a partir de diverses denúncies i avisos adreçats al Col·legi per part de propietaris d’animals i també de professionals de la veterinària. A lertaven de les males condicions de les instal·lacions, de possibles actes de maltractament animal i de presumptes pràctiques negligents, així com d’intrusisme professional.

El Comitè de Deontologia del COVB va avaluar les denúncies rebudes, va traslladar les conclusions a la Junta de Govern i, finalment, es va procedir a interposar l’esmentada denúncia penal davant del SEPRONA, que va desembocar en una posterior inspecció del centre per part de les autoritats.

Per la seva banda, l’Hospital Veterinari creu que podria ser víctima de les eleccions al Col·legi de Veterinaris i fa unes setmanes es van defensar extensament sobre les acusacions.

També et pot interessar

Comentaris