Es definiran els usos de la Torre de Moja

D’esquerra a dreta, el diputat Pere Pons, amb l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez
14/01/2020 - 16:20h

L’objectiu del pla director és definir què s’hi pot dur a terme en els diferents espais que formen aquest conjunt monumental

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director d’usos de la Torre de Moja, al municipi d’Olèrdola, un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) que té els seus orígens al segle X. L’objectiu del Pla, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i un cost de 9.000 euros, és definir els usos que es puguin dur a terme als diferents espais que formen el conjunt monumental en funció de les necessitats, els avantatges socials així com el seu cost econòmic i poder disposar d’un instrument tècnic per a la seva gestió. El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde d‘Olèrdola, Lucas Ramírez.

La Torre de Moja, una edificació de defensa medieval de planta circular a la qual s’adossa un habitatge entre mitgeres de planta baixa i pis, ha estat objecte d’estudi del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local des del 2002, any en què se’n van realitzar els primers estudis històrics i excavacions arqueològiques. Durant els anys posteriors s’han portat a terme diferents fases de restauració de la torre i de la casa adjacent, amb la col·laboració de diferents administracions, com la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal, els Fons FEDER i la Diputació de Barcelona, restant encara pendent la tercera i darrera fase corresponent a l’accés i restauració interior de la torre.

El Pla Director d’usos de la Torre de Moja és un document per a la gestió i un projecte global d’actuació del monument, en el que es defineix la distribució i organització dels espais així com les diferents propostes culturals que s’hi poden desenvolupar, i que fixa el model de gestió i desenvolupament de l’activitat en el conjunt, amb l’objectiu de revitalitzar-lo i posar-lo al servei públic.

També et pot interessar

Comentaris