El programa Referent del CCBP tanca el 2019 amb 238 joves atesos

L’Oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Penedès.
Avatar
14/01/2020 - 12:33h

Es tracta de persones entre 16 i 20 anys que comencen el procés de buscar feina

El programa Referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove Baix Penedès del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha atès durant l’any 2019 un total de 238 joves d’entre 16 i 20 anys que estaven en procés de cerca de feina.

A data d’avui, hi ha hagut un 16% de joves inserits al mercat laboral. Aquest programa té com objectiu prioritzar l’atenció a les persones més joves i amb especials dificultats en la transició del sistema educatiu al sistema laboral i facilitar eines per completar amb èxit aquesta transició.

Tots ells han rebut informació, assessorament i acompanyament individualitzat i personalitzat per a la cerca de feina i l’accés al món laboral. Aquest assessorament cas per cas ha ajudat a orientar els joves a les formacions tan ocupacionals com reglades que ofereix la comarca i comarques properes,  i els diferents projectes destinats a joves que inclouen tan formació com orientació.

A més, també s’informa i assessora sobre les subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al projecte de garantia Juvenil, i en alguns casos s’ha realitzat suport puntual per iniciar els tràmits. 

PUBLICITAT

Dels 238 joves atesos de manera individual, 176 d’ells han estat dins d’un procés continu i coordinat d’orientació entre les diferents àrees d’actuació a nivell comarcal. S’han realitzat 99 derivacions a altres programes  ocupacionals o projectes singulars o integrals.

El Programa Referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove Baix Penedès també ha fet presència al llarg del 2019 en Instituts de la comarca, realitzant xerrades  de caire ocupacional a grups de 4rt d’ESO i de cicles formatius. 

Tot això ha estat possible gràcies a la nova figura creada dins l’Oficina Jove del Baix Penedès especialitzada sobretot en temes d’ocupació, centralitzant tota la informació en referència a aquest tema en una única persona, i per tant, facilitant el treball en xarxa i coordinat amb la resta d’agents del territori. 

El programa Referent d’ocupació juvenil és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), cofinançat per la iniciativa d’ocupació juvenil i el Fons social Europeu, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris