Enric Casasses presenta diumenge al Centre de Llorenç “El nus la flor”

Avatar
12/01/2020 - 09:00h

El poeta i dramaturg barceloní va rebre el Premi Nacional de Literatura l’any 2012

El Centre de Llorenç presenta aquest diumenge, a les 6 de la tarda, l’espectacle “El nus la flor” a càrrec d’Enric Casasses, Premi Nacional de Literatura (2012). Un espectacle que parteix del títol del llibre que va més enllà del vers i que plasma els seus pensaments, reflexions o dibuixos que durant tres anys va anar escrivint a la llibreta que sempre porta a la butxaca. Arrenca de finals del 2012 amb una paraula regalada, la manera com ell anomena la paraula que algú li diu i que esdevé l’espurna d’inspiració d’alguns dels seus textos.

Aquest recull va ser publicat per Edicions Poncianes, que segons l’autor, va saber donar forma de llibre a les seves creacions, en un volum ple de color, de vida, tendre i obert, per llegir-lo amb la llibertat d’un llibre de pàgines no numerades. L’obra es complementa amb un CD que el compositor Daniel Ariño va arranjar. Dels més de 200 textos que formen “El nus la flor”, n’hi ha una vintena de cantats per la soprano Maria Mauri i una vintena més recitats per Casasses. Precisament diumenge Casasses recitarà poemes juntament amb Alba Vinyes, editora d’Edicions Poncianes. “El nus la flor” va ser guardonat amb el Premi Lletra d’Or 2019 i Premi de la Crítica (2018).
Poeta, dramaturg i traductor, sempre amb el do propi de l’oralitat, per Casasses el llibre és “un moment vital d’uns pocs anys convertit en visió global del tot, un poema del món que va agafant totes les formes i tons i estats d’ànim”.

PUBLICITAT

L’espectacle serà en format de taquilla inversa, una manera d’acostar la cultura a tothom i de donar-li el valor que es mereix. També hi haurà la possibilitat d’adquirir un exemplar del llibre.

D’altra banda, el següent espectacle que oferirà El Centre de Llorenç del Penedès serà el dissabte dia 18 de gener (21h), amb l’èxit teatral d’Ernest Villegas “Un obús al cor”, obra de Wajdi Mouawad i un col·loqui posterior amb l’actor. Aquest diumenge es posaran a la venda entrades anticipades per aquesta representació en horari de 12.30 a 14h o al telèfon 607 260 840.

Maremar de Dagol Dagom, al Centre el 8 de febrer

Una notícia que s’ha confirmat aquests dies ha estat que el Centre de Llorenç del Penedès gaudirà d’una versió en concert dramatitzat i més reduïda de l’obra Maremar per al dissabte 8 de febrer. Un acte que comptarà amb la presència a l’escenari dels tres fundadors i propietaris de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Peirel i que servirà per homenatjar els llorencencs Joan Figueras i Josep Rafecas, traspassats ja fa un temps. També aprofitaran l’ocasió per explicar la gestació i el procés creatiu de Maremar.

També et pot interessar

Comentaris