Els comerços de Vilafranca avancen les rebaixes amb descomptes de fins al 50%

FOTO: ACN
11/01/2020 - 10:00h

Segons el Centre Vila, la flexibilització de les dates de les rebaixes fa que els clients ja no esperin tant el període de promocions

La campanya de Rebaixes ha començat de forma generalitzada al Penedès aquesta setmana amb descomptes que oscil·len entre el 20% i el 50% els primers dies de la campanya. Però tot i que hi ha molts clients que segueixen aprofitant aquesta minva en els preus per adquirir diversos productes, des de l’associació comercial Centre Vila de Vilafranca asseguren que ja no és una campanya tan esperada com antigament, perquè amb la flexibilització de les dates de rebaixes, el client sap que pot trobar promocions al llarg de tot l’any.

Segons la presidenta de Centre Vila, Marta Vivas, l’efecte que antigament tenia l’inici de les rebaixes s’ha perdut a causa de la liberalització del sector. Les franquícies acostumen a incorporar promocions contínuament com a part de l’estratègia comercial de cada marca i això redueix l’impacte que es produïa abans.

En el cas d’aquesta campanya, just abans del Black Friday, l’últim divendres de novembre, ja hi va haver botigues que van fer promocions i descomptes dels seus productes. El Black Friday va generalitzar les promocions abans de la campanya de Nadal, però, a més, durant la campanya de Nadal també hi ha hagut promocions i descomptes coincidint amb els dies en què més s’han intensificat les compres.

Les rebaixes han arribat amb menys força que altres anys. Segons Vivas, “actualment, a Vilafranca, la Botiga al Carrer, que se celebrarà el 31 de gener i l’1 de febrer, correspondria a l’impacte de l’inici de rebaixes perquè tant les franquícies com els comerços tradicionals ofereixen preus molt assequibles i descomptes importants”. De tota manera, Vivas assegura que el client cada vegada demana descomptes més grans. “Amb un descompte del 50% no en tenen prou”, diu Vivas, “quan tradicionalment pagar les coses a meitat de preu tenia el seu valor”.

La campanya de rebaixes acabarà amb la Fira Fora Estocs que tindrà lloc el 6 de març, ja que des del Centre Vila es va programar per no coincidir amb la celebració dels diferents carnavals de l’Alt Penedès, durant el mes de febrer.

Comentaris