Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles

FOTO: FOTOGAFIA PACO (LES CABANYES)
09/01/2020 - 19:00h

Aquest pont ha estat considerat com un eix vertebrador entre la zona de serveis (escoles i zona esportiva) i el nucli antic de Torrelavit

El ple municipal de Torrelavit ha aprovat per unanimitat el projecte de consolidació de l’estructura i restauració de l’emblemàtic Pont de les Escoles. Aquest projecte, integrat en el pressupost del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), suposarà una inversió de 77.551,99€.

Amb aquesta actuació, el govern preveu reparar els problemes de l’estructura que es van detectar en la inspecció detallada de principi de juliol, i aprofitarà per recuperar la imatge que el pont tenia en el moment de la seva construcció, a principi del segle XX.

Les obres inclouen la revisió de les fissures i esquerdes que es van detectar en l’estructura, el reforç de la fonamentació i la neteja de tota l’estructura fins a recuperar la imatge original. Segons l’alcalde, Manuel Raventós, mentre durin les obres (hi ha una previsió de tres mesos), s’obrirà la passera a les hores de mes ús, coincidint amb les entrades i sortides de l’escola.

Per a Raventós, la neteja i restauració d’aquesta infraestructura és molt rellevant perquè aquest pont ha marcat la vida del poble des del moment de la seva construcció.

El portaveu de l’oposició, Ramon Riera, es va felicitar que la patologia detectada a l’estiu no hagi estat tan greu com podia semblar en un primer moment, i va remarcar l’encert de l’actuació, ja que considera que el pont de les escoles “és un element patrimonial singular i és important mantenir el servei que dona al poble”.

El Pont de les Escoles es va construir l’any 1929, amb una donació de Pau Vidal i Rovira, per connectar Terrassola i Lavit amb les Escoles J.J. Ràfols a l’altre cantó del Torrent de Mas Vendrell. Aquest pont ha estat considerat com un eix vertebrador entre la zona de serveis (escoles, llar d’infants i zona esportiva) i el nucli antic de Torrelavit. 

Comentaris