Òmnium Alt Penedès presenta divendres la novel·la “Jo soc aquell que va matar Franco”

09/01/2020 - 16:00h

L’acte es farà a l’Espai Muriel de Vilafranca i comptarà amb l’autor del llibre, Joan Lluís Lluís

Aquest divendres, a les 8 del vespre, tindrà lloc a l’Espai Muriel Casals de Vilafranca la presentació de la novel·la Jo soc aquell que va matar Franco, a càrrec del seu autor, Joan-Lluís Lluís, i Jaume C. Pons Alorda.

El llibre narra aquell personatge que afirma haver mort Franco, August Vilamat, nascut el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent i contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i s’aferra als secrets de la llengua, que no l’abandonaran mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’August. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963) ha publicat, entre altres obres, les novel·les El dia de l’ós (premi Crexells), Aiguafang (premi de la Crítica Serra d’Or), Les cròniques del déu coix (premi Lletra d’Or), El navegant (premi de la Crítica Serra d’Or); l’assaig pamfletari Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, i el joc literari titulat Xocolata desfeta. Ha conreat gairebé tots els gèneres i registres, sempre de manera personal. En aquesta edició, el 3d8 publica una entrevista arran de la seva vinguda a Vilafranca. La podeu llegir a la pàgina 2.

També et pot interessar

Comentaris