El Casal presenta tres propostes escèniques de petit format

D’esquerra a dreta, Salvador Casals, Miquel Àngel Garcia i Albert Puig
09/01/2020 - 13:00h

Tres viatges al cor del conflicte i la confrontació en uns relats marcats per un temps de foscor

El Teatre Casal de Vilafranca ha presentat aquesta setmana una nova edició del Cicle Platea, una proposta escènica de petit format que enguany girarà al voltant de relats marcats per un temps de foscor i que oferirà tres viatges al cor del conflicte i la confrontació que es complementarà amb una activitat paral·lela. Els tres espectacles es representaran a la Sala 1 de l’edifici del carrer del Migdia, 18 i comptarà amb una capacitat limitada de 75 persones transformant-lo així amb un format íntim i proper creat per viure les obres amb la màxima emoció. Així ho van presentar, Miquel Àngel Garcia, president del Casal, Albert Puig, responsable del Tribuna Casal i Salvador Casals, gerent de l’entitat.

Els tres espectacles

El cicle s’inicia demà dissabte amb una obra basada en una recerca històrica feta a Tarragona que intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recordar l’única afusellada que encara romanen a la fossa comuna de la ciutat. “Memòria de les oblidades”, és el títol de l’espectacle protagonitzat per l’actriu Rosa Andreu i Ferran Barrios, a l’acordió. L’espectacle s’iniciar a les 20.30 hores.

“Mort a les cunetes” de David Pintói Joan Valentí, serà l’espectacle per al mes de febrer. Un homenatge en el marc del Cicle Platea a les víctimes de la repressió franquista. El munatge narra “La Fossa de Can Maçana” amb l’afusellament de nou republicans que van ser trets la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells, Josep Nin, que ho va poder explicar. L’hora d’inici serà a les 9 del vespre.

Finalment, la tercera representació serà el 21 de març amb “Maleïdes les guerres”, amb Namina, Carles Beltran i Lali Barenys. Un espectacle de música, poesia, cançons i paraula que mostra, a través de l’al·lusió a l’el·lipsi, l’anihilació de l’èsser humà com a conseqüència del conflicte bèl·lic.

Les entrades per als tres espectacles es poden adquirir a través de la web teatrecasal.com o també a les oficines del Casal. Els preus sçon de 10 euros pels socis i 13 per al públic en general. També hi ha una abonament per als 3 espectacles a 25 i 30€, respectivament.

Pel que fa a l’activitat paral·lela, aquesta serà una xerrada que es farà el dilluns 17 de febrer a les 20 hores, a la sala Zazie, titulada “El soroll de la guerra, el silenci del dolor”, a càrrec de psicòlegs Antoni Puimedon Monclús, Lluís Fortuny Roquer i Mercè Coca Fitó. L’entrada és oberta al públic en general.

També et pot interessar

Comentaris