Més actes de més qualitat per les Festes de Sant Raimon 2020

Els Raimons i el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, van brindar per les festes d’hivern a Vilafranca | Foto: Fèlix Miró
08/01/2020 - 16:31h

L’Agrupació de Raimons presenta els 24 actes que es faran del 17 al 26 de gener

Dimarts, al pati de Vinseum, es van presentar les festes de Sant Raimon 2020 de Vilafranca del Penedès que enguany es celebraran del 17 al 26 de gener i que per tercer any consecutiu organitzaran l’Agrupació dels Raimons. En total seran 24 actes que es faran en dos caps de setmana, dels quals només tres seran de pagament i la resta ho seran amb accés gratuït. Dels actes de pagament els Raimons van explicar que són organitzats per altres entitats però que volen formar part de les festes. De moment i per anar fent boca els Raimons es passejaran tant demà com dissabte que ve pel Mercat tot repartint programes de les festes.

S’incrementa el suport institucional

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, va encetar l’acte tot anunciant el recolzament institucional un any més vers l’Agrupació dels Raimon que des de fa tres anys han agafat la iniciativa d’organitzar les festes d’hivern vilafranquines. En les seves paraules també va anunciar que l’aportació econòmica de l’Ajuntament passarà enguany dels 15 als 18.000 euros amb un increment de tres mil euros. Finalment va voler agrair fermament la disponibilitat dels Raimons per assumir la responsabilitat organitzativa tot desitjant-los sort per aquest any

Tots els actes desglossats

Les festes de Sant Raimon començaran oficialment el divendres 17 de gener amb un castell de focs a la plaça Penedès a càrrec dels 3 Mosqueters. Tot seguit es farà el tradicional sopar de l’euro que enguany s’ha reconvertit en el sopar del bitllet de 5 euros. En nom de l’Agrupació, Raimon Bové, va justificar l’increment explicant que els números no sortien amb el menú que es donava als participants. L’acte es seguirà fent a Cal Bolet i el concert que faran a continuació els grups vilafranquins La Fresca i els Gina & The Tonics serà amb entrada gratuïta però amb aforament limitat. El primer dia acabarà amb l’actuació del grup Loose Screws (Rock) que es farà al Forat del Pany dins el cicle “Espectacles al bar” que també acollirà una minidisco infantil per l’endemà a Cal Noi Noi.

Per al dissabte 18 de gener a la tarda-vespre s’ha programat un concert de gospel a Cal Figarot amb el grup Essència de Gospel, un concert de rap amb Kbra, El Puma i K2, a la plaça de Sant Joan i l’actuació de Radio Reggae a la Vinateria Inzòlia. També el cor Xamusia presentarà l’espectacle “Batec” i a la mitjanit el grup Novomesto actuarà al Forat del Pany i a Cal Bolet tindrà lloc un tribut a Bruce Sprinsteen amb Sergi Gisbert & The Jacks.

Canvis al concurs d’estirar la corda

La gran novetat del diumenge 19 de gener serà que el concurs d’estirar corda es farà a la plaça de la Constitució i que enguany l’organització recau en els esplais de la Vila. La inscripció per participar cal fer-la a www.raimons.cat. Els darrers actes d’aquell dia seran una ballada de sardanes al migdia a la rambla i una cantada d’Havaneres amb el grup Xató al teatre Cal Bolet.

Segon cap de setmana

El segon cap de setmana començarà el divendres 24 amb un dels actes que van crear ara fa dos anys els Raimons i que ha tingut molt d’èxit. Es tracta de la Cata Raïm-on que enguany maridarà vins de la DO Penedès amb pa. Les inscripcions es poden fer a la web dels Raimons o a la Taverna de Vinseum fins arribar a l’aforament limitat. L’actuació de Xavi Diaz Quartet al Sam Cafè tancarà els actes d’aquell dia. Per dissabte 25 a Cal Bolet el grup Malabaring Brutal celebra 25 anys amb l’espectacle “Cabaret d’Hivern”. La tarda serà infantil amb diferents jocs organitzats pels esplais de la Vila. A la tarda hi haurà el concert de l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet i el dia acabarà amb la segona edició del Concert Secret on, un any més, a través de les xarxes caldrà resoldre en quin espai es farà aquest concert. Les pistes s’aniran enviant via instagram @agrupacioderaimons.

Pel dissabte 25 a la mitjanit, Hotel Cochambre torna a protagonitzar la festa dels Raimons a Cal Bolet. El darrer dia serà el diumenge 26 que tindrpa el vermut electrònic al Parc Tívoli i els actes clouran amb una actuació teatral a Cal Bolet amb l’obra “La Pepa Maca” a càrrec de l’Elenc Artístic Arbocenc.

També et pot interessar

Comentaris