El Penedès se suma a la Marxa de Torxes per la Llibertat de Vilobí

Un centenar de persones van participar a la Marxa de Torxes de Vilobí. FOTO: VILOBÍ RESISTEIX
08/01/2020 - 12:06h

Un centenar de persones vingudes d’arreu de la comarca participa en la marxa per demanar l’alliberament dels presos i exiliats polítics catalans

Un centenar de persones van participar en la Marxa de Torxes per la Llibertat a Vilobí del Penedès, divendres 3 de gener, per reclamar el fre a la repressió de les institucions de l’Estat contra Catalunya i l’alliberament de presos i exiliats com a conseqüència del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

La Marxa, organitzada des del col·lectiu veïnal Vilobí Resisteix, va reivindicar també el paper de la presidència de la Generalitat coincidint amb l’anunci de la JEC (Junta Electoral Central) d’inhabilitació de Quim Torra per haver penjat una pancarta a favor de la llibertat d’expressió i la democràcia en període electoral.

En nom de l’Associació Catalana de Drets Civils, Montse Puigdemont, que també que participar en la marxa, va criticar “l’aberrant decisió de la JEC” respecte al president de la Generalitat i l’eurodiputat Oriol Junqueras. Puigdemont va reivindicar la necessitat de caminar i mantenir viva la flama de la “llibertat i la democràcia” davant la repressió contínua que l’Estat espanyol exerceix sobre Catalunya.

La Marxa de Torxes per la Llibertat va sortir de la plaça de la Cooperativa de Vilobí a les 19.30h i va acabar a la plaça de l’Ú d’Octubre després d’un petit recorregut que també va passar per la plaça Major. A la plaça de l’Ú d’Octubre, els Músics per la Llibertat van interpretar les peces que toquen tots els dimecres al vespre per reivindicar la llibertat dels presos, exiliats i represaliats catalans.

Comentaris