La Xarxa Vendrellenca demana una investigació sobre l’Escola de Música

Avatar
08/01/2020 - 11:10h

L’entitat considera que el govern no ha fet prou demanant un informe als serveis jurídics

Des de la Xarxa Vendrellenca, entitat que aglotina les entitats veïnals del Vendrell, s’ha enviat un comunicat signat pel portaveu, Antonio Garcia Leal, en el qual demanen que s’aclareixi què ha passat amb l’Escola Municipal de Música del Municipi i insten al govern a prendre les accions que siguin oportunes i que s’obri una investigació a fons per part de l’autoritat competent per aclarir què va passar amb el contracte de l’escola.

Des de la Xarxa Vendrellenca consideren “insuficient” que el govern “simplement hagi demanat un informe als serveis jurídics de l’ajuntament per aclarir si es pot demanar responsabilitat davant totes les irregularitats manifestes que han explicat els grups i que consten a la documentació publica davant de la mancança d’informes de control del contracte”.

D’altra banda des de la Xarxa Vendrellenca afirmen que tampoc estan a favor “que es tanqui l’acord anant en contra dels criteris dels serveis jurídics de l’ajuntament tal com van dir al ple i menys encara que es paguin uns interessos de demora per la gestió dolenta de tot plegat que ens suposi un greuge econòmic”.

Segons l’entitat aquest informe s’hauria d’haver fet fa molt de temps i el govern hauria d’haver enviat tota la documentació per tal que s’obrís una investigació d’ofici per aclarir què ha passat amb la gestió de l’escola.

D’altra banda a la Xarxa Vendrellenca els resulta “sorprenent i preocupant” que un edifici públic com el de l’escola “sotmès a tant control públic des de que es van detectar les irregularitats al contracte porti deu anys sense la llicencia ambiental. En aquest cas han fallat més mecanismes de control i no temin cap explicació al respecte”.

Des de l’entitat volen mostrar la seva indignació davant de tots aquests fets i demanen al govern que, sense cap més dil·lació, treballi perquè s’obri una investigació el més aviat possible.

Context
Tal com vam publicar la setmana passada, el ple del Vendrell va aprovar divendres pagar la indemnització a favor de la mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli, SL, en concepte de les obres i altres elements executats pel projecte complementari de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), per import de 2.062.353,61 euros; més la liquidació per interessos per import de 627.187,20 euros.

Amb l’acord pres amb els vots a favor del govern municipal (PSC, Cs i AVP-FIC) i de Junts pel Vendrell i en contra de Som Poble-ERC, Podem-El Vendrell i Primàries Catalunya es tanca el litigi llarg i polèmic sobre el sobrecost econòmic de l’EMMPAC.

Amb tot, diversos aspectes relatius al sobrecost del contracte complementari de l’escola de música del Vendrell podrien acabar a la Fiscalia de l’Estat, perquè investigui suposades irregularitats en el procés. Així ho van reclamar la majoria de grups de l’oposició i, de fet, fins i tot l’alcalde, Kenneth Martínez va avançar durant el ple que ja ha demanat als serveis jurídics de l’Ajuntament del Vendrell que “elaborin un informe a veure si ara correspon exigir responsabilitats a qui pertoqui”, per uns fets de l’any 2009.

PUBLICITAT

El 2015, davant el fet que l’administració va revisar el contracte complementari de les obres de l’EMMPAC i va trobar que era “molt perjudicial” pels interessos de l’Ajuntament, es va declarar la nul·litat d’aquell contracte. Així, per exemple, per una obra que havia costat uns 7,5 milions d’euros, d’acord amb unes condicions econòmiques proposades per l’empresa constructora i que gestionaria l’equipament per un període de 30 anys, ampliat a 5 anys amb el contracte complementari, l’Ajuntament del Vendrell hauria pogut acabar pagant 44,5 milions d’euros més interessos.

Amb l’acord pres divendres passat, segons va dir l’alcalde, l’any 2036 haurà acabat pagant fins a un total de 9,8 milions d’euros per les obres de construcció de l’EMMPAC i posterior contracte d’equipament de l’immoble, en comptes dels 44,5 milions d’euros i interessos que hauria hagut d’abonar si no s’hagués anul·lat el contracte.

Per bé que l’alcalde va anunciar la possibilitat d’acudir a Fiscalia, durant el ple va remarcar l’acord “satisfactori” a què l’Ajuntament del Vendrell i les diverses parts implicades han arribat per al pagament d’una indemnització que posa punt final al que, segons va definir el regidor de Primàries Catalunya, Josep Maria Llasat, suposaria una “orgia econòmica” en el moment de contractar l’obra de l’EMMPAC.

També et pot interessar

Comentaris