“Ara es tanca una etapa, però no descarto tornar al Noia, és el meu club”

Tito Boada
04/01/2020 - 10:00h

Entrevistem Pere Varias, entrenador del Noia que a final de temporada deixarà la banqueta sadurninenca

El sadurninenc Pere Varias, de 44 anys, tancarà aquest estiu la responsabilitat a la banqueta del CE Noia Freixenet, vinculació que va començar fa cinc temporades. Iniciat a l’escola Sant Josep de Sant Sadurní, de juvenil A es va incorporar a l’equip junior de l’Ateneu i al llarg de 15 temporades va defensar els colors del primer equip. Va abandonar l’entitat a la conclusió de la temporada 2007-2008. Posteriorment en va jugar poc més de dues als CP Monjos, amb qui també va patinar sobre les pistes de l’OK Lliga en l’etapa més daurada de l’entitat, a l’equip de Santa Margadida va penjar definitivament els patins. La seva faceta d’entrenador es va iniciar al CP Calafell, on va ser-hi tres temporades, posteriorment una temporada al Vendrell i les darreres cinc al Noia, l’equip del seu poble.
Amb el Noia va guanyar la Copa del Rei (1998 i 2008) i la CERS (1998).

Com es va iniciar a l’hoquei patins?
De fet, a Sant Sadurní és fàcil practicar l’hoquei, fa gràcia patinar. Els meus inicis van ser al Col·legi Sant Josep fins a juvenils i posteriorment vaig anar al junior del Noia.

Vostè n’ha viscut de tots colors. Quins són els pitjors records esportius?
El debut al primer equip del Noia es va produir la temporada 93-94 amb un partit que vam empatar amb el Vilanova. A la conclusió d’aquella temporada vam baixar a primera nacional. També recordo la decepció que ens va envair a la Copa del Rei del 2001, l’organitzàvem a Sant Sadurní per commemorar el 50 aniversari de l’entitat i vam quedar eliminats en semifinals pel Voltregà.

Com a jugador té un palmarès de dues Copes del Rei i una Copa de la CERS, sempre amb el Noia. Quins bons records en té?
Com a jugador també tinc un gran record de la final four de la Lliga Europea a Portugal. També van ser bons moments, vam classificar el Vendrell i el Noia per la Lliga Europea i el Calafell, per primera vegada a la Copa de la CERS.

Dels 15 anys al Noia, quins jugadors recorda?
Molts i amb alguns encara mantenim una estreta relació. Per similitud d’edat podria dir el Xavi Brichs, Roger Boira o Joan Feixas i Jordi del Amor…

Com va penjar els patins i va fer cap a la banqueta?
De fet a la darrera etapa com a jugador en actiu, ja tenia més vocació d’entrenador que no pas de jugador. Era una cosa que m’atreia. Feia molts anys que tenia el títol i tenia clar que era el meu futur natural.

Ha entrenat a Calafell, Vendrell i Sant Sadurní.
Tot va ser molt ràpid. Vaig debutar a la banqueta del Calafell, després al Vendrell i les cinc darreres temporades al Noia. En aquest sentit he estat un privilegiat, sobretot per defensar com a jugador i entrenador l’equip del meu poble.

I just abans de Nadal, el Noia comunica que plegarà a final de temporada. Quin és el motiu?
No és per cansament. En l’àmbit personal crec que l’idoni per un entrenador són cicles de tres temporades. La primera per adaptar-se a l’equip, la segona per assolir els objectius marcats i la tercera hauria de ser el de la consolidació del projecte. Més temporades ja desgasten el mateix entrenador i el grup de jugadors, però amb el Noia tenia molta il•lusió de debutar a la Lliga Europea.

Li ha costat prendre la decisió de deixar d’entrenar el Noia Freixenet?
Molt, però està molt meditada, està feta pensant amb mi i també amb el club. Ara serà un bon moment perquè l’entitat pugui planificar el futur de l’equip sense urgències.

I què farà a partir del mes de juny?
Ara he d’estar centrat en el Noia, ens queden molts objectius per endavant. Després serà el moment d’afrontar nous reptes. El club sempre m’ha mostrat la voluntat que continués i d’això n’estic molt orgullós i agraït, però serà bo que vingui un nou entrenador amb una altra visió de l’hoquei que servirà per renovar les il•lusions de l’equip.

PUBLICITAT

Té ganes de continuar? Pot deixar la lliga estatal i marxar a Itàlia o Portugal…
No tanco la porta a cap nou repte, ni a cap projecte. Estic obert a qualsevol opció, però sense presses. Com he dit, ara he d’estar centrat en la Lliga Europea, Copa del Rei i l’OK Lliga. En un futur no descarto cap opció, però no tinc cap necessitat urgent. La meva intenció es no desvincular-me de l’hoquei.

A l’hora de marxar, què li diria a l’aficionat de l’Ateneu?
Que he treballat molt intensament pel Noia, el meu cor batega en roig-i-negre. Agraeixo el suport i les mostres d’estima. Ara es tanca una etapa, però no descarto tornar.

També et pot interessar

Comentaris