Continuen les festes de Nadal

FOTO: Maria Rosa Ferré
03/01/2020 - 12:05h

A Vilafranca encara es pot gaudir d’alguna activitat nadalenca com la Fàbrica de Joguines, el Mercat de Reis o l’exposició de pessebres

Les festes de Nadal estan pràcticament a punt d’acabar, tot i que encara queda la nit més màgica de l’any, la Nit de Reis, i també el Dia de Reis. Així doncs, aquest cap de setmana encara es podrà gaudir de valent de moltes activitats nadalenques a Vilafranca.

Una de les que té més èxit és la Fàbrica de Joguines del Patge Raimon, que es podrà visitar fins demà dissabte sempre i quan es tinguin les entrades corresponents. A la fàbrica, el patge Raimon mostra a tots els infants quina és la feina que fa, juntament amb els seus col·laboradors, per preparar una nit tan especial com la de Reis. I cal destacar que s’han exhaurit les 6.000 entrades que es posaven a la venda.

Però per tal que tots els petits de la casa rebin algun regal, primer han de fer la carta, que enguany entregaran a la patgessa Dela, l’acompanyant del Patge Raimon, ja que aquest està molt enfeinat a la Fàbrica de Joguines i li ha confiat aquesta tasca a una bona amiga.

Així, aquells nens i nenes que encara no hagin entregat la carta ho poden fer avui divendres de 17 a 19.30h al local de l’Associació de Veïns de les Clotes, a la plaça de la Verema, i també demà dissabte de 17 a 20h a l’Associació de Veïns de Sant Julià, a la plaça de la Sardana.

A més a més, tots aquells que vulguin gaudir de Nadal encara uns dies més, demà i diumenge hi haurà a la rambla de Sant Francesc un mercat especial de Reis, podran patinar a la pista de gel del Centre Vila fins diumenge i també es pot visitar l’exposició de pessebres de la Capella dels Dolors, que estarà oberta fins al 12 de gener en diferents horaris. Finalment, pels que vulguin veure la gran tiona solidària, aquesta estarà exposada fins dimecres a la rambla de la Girada.

La Laia, una de les estrelles de Nadal

En aquestes dates festives el sector de la joguina arriba al seu punt àlgid amb més vendes, en comparació amb altres mesos. Enguany, però, no hi ha una tendència clara de comprar una joguina determinada, cosa que altres anys sí que passava.

O, si més no, així és com estan vivint aquestes festes de Nadal a Ca la Madrona de Vilafranca.

Des d’aquest establiment vilafranquí, Antònia Bonell explica que aquest any una de les estrelles indiscutibles ha estat la nina anomenada ‘Laia’, que camina i canta cançons tradicionals catalanes. A partir d’aquí, reconeix que sí que hi ha joguines que s’han exhaurit perquè s’han fet populars per diferents motius però apunta que, en general, la tendència és comprar joguines més clàssiques, sense una marca o model determinat.

Bonell posa un exemple: “l’any que va sortir Frozen es va exhaurir tot; ara, amb Frozen II, potser s’ha produït un repunt, però en cap cas s’assembla al que va haver-hi quan es va estrenar ara fa uns anys”.

A Ca la Madrona comenten també que una de les vendes constants són els jocs de taula -tant clàssics com d’altres més actuals- els jocs educatius i el que sí que ha pujat és la compra dels denominats ‘smartgames’, que són aquells jocs que estimulen la creativitat i la part cognitiva de l’infant i, a més, són petits i compactes i, per tant, perfectes per portar al damunt.

Blau per a nens i rosa per a nenes?

Pel que fa a les joguines sexistes, a Ca la Madrona ens comenten que cada cop hi ha menys prejudicis a l’hora de comprar nines per a nens o cotxes per a nenes, per exemple, tot i que Antònia Bonell reconeix que alguns fabricants ho posen difícil perquè encara ara fan les caixes “o molt roses o molt blaves, depenent del tipus de joguina, tot i que els suggerim que no facin tanta diferència”.

Des de Ca la Madrona apunten que la tendència és tenir cada cop menys problemes en aquest sentit, tot i que sí que reconeix que “costa menys comprar una joguina blava per a nenes que no pas una de rosa per a nens i, si ho fan, ho justifiquen”.

També et pot interessar

Comentaris