Torrelavit estrenarà la reforma del pavelló poliesportiu l’any que ve

27/12/2019 - 11:00h

El govern invertirà més de 387.000 euros en la remodelació de l’equipament, que començarà a l’estiu i s’allargarà uns sis mesos

El govern municipal de Torrelavit va aprovar en el darrer ple municipal el nou projecte de reforma del pavelló poliesportiu del municipi, amb un pressupost de 387.213,42 euros. Si no hi ha al·legacions en un termini de 30 dies, les obres -que formen s’inclouen en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)-, podrien començar abans de l’estiu, un cop acabada la temporada de competicions, i durarien uns sis mesos.

Tal com han explicat des del govern de Torrelavit, la reforma persegueix diversos objectius, com el de millorar la capacitat del pavelló mitjançant l’adequació de dues sales de 40 i 37 metres quadrats, que puguin acollir algunes de les activitats que actualment es fan al Casal de Cultura. També es volen modernitzar els vestidors i la pista esportiva, a més de resoldre els problemes que s’han detectat a la coberta amb la redacció del nou projecte, i que suposen un increment del 33% del cost total de les obres. El projecte es va aprovar amb els cinc vots del govern (ERC + VIT) i els quatre vots en contra de l’oposició (JxT).

L’alcalde, Manuel Raventós, manté que aquest projecte “és necessari per a la població perquè suposarà una millora dels serveis”. Raventós es va comprometre amb l’oposició a valorar la inclusió de la refonamentació de la zona dels vestidors en el projecte perquè la planta baixa estigui preparada per assumir el repte de construir una planta superior el dia que Torrelavit ho necessiti.

El portaveu de JxT, Ramon Riera, creu que aquest és un projecte de “curta volada” en comparació amb el projecte que havia aprovat el govern quan ell encara era alcalde. Riera va recordar al ple que l’actual pavelló es va construir fa 40 anys i ha donat servei fins ara perquè, en aquell moment, el govern que hi havia va fer una aposta de futur. Riera reclama al govern que faci el mateix.

Però el regidor d’Hisenda, Sergi Urbano, assegura que prefereix ser “prudent”. Urbano va explicar al ple que totes les recomanacions que han rebut respecte a la gestió municipal van en la línia de no incrementar l’endeutament de l’Ajuntament durant els pròxims deu anys. Urbano creu que el projecte que havia aprovat JxT superava la capacitat econòmica que pot assumir el poble i, en canvi, amb la remodelació prevista pel govern actual es donarà resposta a les necessitats del municipi sense hipotecar en excés els comptes municipals.

De fet, el govern treballa per poder mantenir la subvenció de 200.000 euros que la Diputació havia concedit al projecte de l’anterior equip de govern.

Comentaris