El jove organista Pol Àlvarez protagonitza el 66è concert d’orgue

26/12/2019 - 09:00h

Tindrà lloc aquest Sant Esteve, a 3/4 d’1 del migdia a la basílica de Santa Maria de Vilafranca

L’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca organitza el concert d’orgue de Sant Esteve més tradicional de Catalunya que enguany anirà a càrrec del jove organista terrassenc Pol Àlvarez i Viciana.

Nascut a Terrassa l’any 1999, a l’edat de 7 anys inicià els estudis d’orgue al Conservatori de Música de Terrassa amb Jordi Figueras i posteriorment amb Joan Castillo i Jordi Pajares, rebent el premi d’honor de final de grau professional. Ha cursat amb regularitat classes magistrals amb Montserrat Torrent, rebent també classes d’organistes com Daniel Roth, Jean-Pierre Leguay, Michael Radulescu, Michel Bouvard, Jörg Halubek, Helmut Deutsch o Luca Scandali, seguint també classes d’improvisació i interpretació amb Juan de la Rubia. Després d’estudiar a l’ESMUC amb Óscar Candendo, segueix actualment els seus estudis d’orgue a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Stuttgart amb Jürgen Essl.

L’any 2019 va rebre el primer premi per unanimitat del Primer Concurso Nacional de Órgano Francisco Salinas de Burgos. També ha estat guanyador del primer premi ex aequo en la modalitat de tecla dels XIV Premis d’Interpretació Musical i Composició del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona després de rebre una menció d’honor a la tretzena edició. A més ha estat finalista al III Concurs Nacional de Joves Organistes Ioannes Baptista Cabanilles.

Interpretarà un programa pensat especialment per a aquest concert a l’orgue romàntic-sinfònic de la basílica de Santa Maria, construït el 1942 per l’orguener Gaietà Estadella, amb obres de Johann Sebastian Bach (1685-1750), Charles-Marie Widor (1844-1937), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847). Tindrà una durada aproximada de 40 minuts i el públic assistent podrà seguir l’actuació de l’organista a través d’una pantalla gegant instal·lada a la nau de la basílica. El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al al manteniment de l’orgue.

També et pot interessar

Comentaris