Vilafranca aposta per una nova biblioteca al carrer Comerç

La nova biblioteca de Vilafranca podria situar-se en aquesta nau del carrer Comerç
24/12/2019 - 16:17h

L’ubicació encara s’ha d’acabar de definir però el govern ja compta amb pressupost per fer-ne el projecte

Vilafranca tindrà en pocs anys una nova biblioteca. O com a mínim així s’ho ha plantejat l’equip de govern actual ja que aquest és un dels equipaments programats en el pla d’acció de mandat pels propers quatre anys de l’equip de Junts per Vilafranca i PSC.

Cal recordar que la biblioteca també va ser un dels temes estrella durant la campanya electoral ja que tots els grups la portaven en el seu programa.

Ara sembla que la nova biblioteca comença a definir-se de mica en mica perquè el govern ja ha reservat part del pressupost per redactar el projecte i, així, poder buscar cofinançament quan el pla general del carrer Comerç tiri endavant.

I és que el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha explicat al 3d8 que l’aposta del govern és ubicar la nova biblioteca a la nau de cessió gratuïta que l’Ajuntament tindria un cop aprovat el pla del carrer Comerç, concretament on hi ha ara la Fàbrica de Joguines del Patge Raimon.

Aquesta nau doncs, a proposta del govern, es transformaria en una nova biblioteca tipus mediateca que vol respondre a un nou concepte d’equipament amb una forta presència de recursos tecnològics i audiovisuals.

Segons Romero, doncs, no seria una biblioteca com la Torres i Bages sinó un centre més modern i innovador aprofitant un espai que es podria rehabilitar. Romero posa com a exemple la biblioteca que s’ha fet als antics dipòsits d’aigua de Barcelona, que s’ha convertit en la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra.

Ara bé, Romero vol deixar clar que tot i que aquesta nau és l’aposta del govern, el que cal és treballar-ho amb l’oposició per acabar de definir el lloc ideal. Romero, però, apunta que construir la nova biblioteca en aquesta nau seria “un 40% més econòmic que fer-la de nou en un solar, que pot costar-nos uns 5 milions”.

Per altra banda, Romero destaca que la construcció d’una nova biblioteca no impedeix que es pugui ampliar l’actual espai de la Torres i Bages, que està col·lapsada, tot i que en el nou equipament s’oferirien nous serveis per evitar duplicitats.

També et pot interessar

Comentaris