Olèrdola treballa per aconseguir un servei de transport a demanda

23/12/2019 - 12:50h

L’Ajuntament busca complicitats entre taxistes per implementar la proposta de l’AMTU

L’Ajuntament d’Olèrdola ha exposat a taxistes que operen al municipi la seva voluntat d’implantar, amb la col·laboració de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà-AMTU, el sistema de transport a demanda, consistent a subvencionar part del trajecte als veïns en cas que requereirxin desplaçaments per a cobrir necessitats des de nuclis que no tenen transport públic.

En el darrer ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, l’alcalde, Lucas Ramírez, exposava que els taxistes del municipi no es mostraven predisposats a implicar-se per dificultats d’horaris.

Ara, des de l’Ajuntament i a través de l’AMTU, tenint present que taxistes de tota la comarca tenen la possibilitat d’operar al municipi, té la voluntat de negociar les condicions d’aquest servei de transport a demanda amb professionals del sector que tenen la seva llicència a Vilafranca

El transport a demanda a Catalunya
El Transport a Demanda (TAD) és un servei assimilat a transport públic que dona resposta principalment a les necessitats d’aquells municipis amb poca densitat de població o amb zones molt disseminades i allunyades del nucli urbà en les quals hi ha poca demanda, cosa que fa inviable la implantació d’un servei de transport públic urbà tradicional.

En aquests casos, l’existència d’un transport a demanda garanteix que tots els ciutadans del municipi tinguin accés als serveis i equipaments bàsics de la seva ciutat mitjançant un servei de TAD facilitat pel seu Ajuntament.

Des de l’any 2016, en què va posar en funcionament a Pineda de Mar el primer servei de transport a demanda, l’AMTU s’ha convertit el referent de la gestió d’aquest tipus de servei a Catalunya, gestionant el TAD d’11 municipis: Pineda de Mar, Sant Esteve de Sesrovires, Santa Maria de Palautordera, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, La Bisbal del Penedès, Sant Pere de Ribes i Alella, entre altres.

Actualment, l’AMTU està treballant en la creació d’una aplicació mòbil que permetrà evolucionar del Transport a Demanda (TAD) al Transport Flexible. L’AMTU preveu que l’app estigui finalitzada a final d’aquest any.

També et pot interessar

Comentaris