La Cumprativa clou el 55è aniversari de la reobertura de l’entitat

20/12/2019 - 18:00h

La societat llorencenca organitza diversos actes commemoratius per a aquest diumenge

Aquest diumenge, a partir de les 11 del matí, tindran lloc els actes de cloenda del 55è aniversari de la reobertura de la societat La Cumprativa de Llorenç del Penedès.

Ho farà amb el següent programa: un homenatge a Josep Brugal Palau, a les 11h al Cementiri municipal, en col·laboració amb l’Ajuntament de Llorenç del Penedès i els familiars de l’homenatjat; la inauguració de les plaques commemoratives de la fundació de La Cumprativa i de la seva reobertura, a les 12h al vestíbul de l’entitat; i l’acte protocol·lari de reconeixement a les persones que van fer possible l’any 1964 la reobertura de La Cumprativa, tot seguit a la sala de cinema.

Josep Brugal i Palau (Llorenç del Penedès, 1875, – Sant Miquel dels Reis, València, 1939) era pagès i va ser president de la Unió de Rabassaires local, i un dels fundadors de l’actual La Cumprativa i del Celler Cooperatiu de Llorenç del Penedès.

Des de les llistes d’esquerra va ser elegit alcalde de Llorenç el 1934, destituït per la comandància militar i va poder recuperar l’alcaldia el 1936. Va morir d’un càncer d’estómac a la presó de Sant Miquel del Reis, el 24 de desembre de 1939, a l’edat de 64 anys.

Durant l’acte protocol·lari de reconeixement a les persones que van fer possible l’any 1964 la reobertura de La Cumprativa es farà entrega d’un record personalitzat a aquestes persones, o en la seva absència, a un dels seus familiars.

Als actes d’aquest diumenge hi assistiran, entre d’altres autoritats, Laura Castel, senadora per ERC de la demarcació de Tarragona; Jordi Agràs, cap dels Serveis Territorials a Tarragona de la Generalitat de Catalunya; Eva Mata, vicepresidenta de la Diputació de Tarragona i regidora al Vendrell; Quim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d’Albinyana; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; Jordi Marlès, alcalde de l’ajuntament de Llorenç del Penedès; Pep Figueras, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Llorenç del Penedès, així com el president del Centre i membres de la junta de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès.

L’activitat està oberta a totes els persones que hi vulguin participar.

També et pot interessar

Comentaris