El Vendrell continua apostant pel servei de menjadors educatius contra l’exclusió social

Reunió informativa amb les famílies sobre el servei de menjadors educatius. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Avatar
19/12/2019 - 20:00h

Es tracta d’un projecte vinculat al departament de Serveis Socials que va començar el curs escolar 2015-2016

Per cinquè curs consecutiu, es posa en marxa el servei de menjadors educatius contra l’exclusió de 1r i 2n d’ESO dels instituts públics del Vendrell.

Aquest servei es va iniciar el curs 2015-2016 com una prova pilot amb una vintena d’alumnes de 1r d’ESO que gaudien d’un àpat i d’un acompanyament educatiu en instal·lacions de l’institut Baix Penedès.

Al curs 2016-2017 també es va obrir un nou grup a l’institut Mediterrània i, actualment hi ha 26 alumnes de 1r i 2n d’ESO repartits entre aquests dos centres educatius.

PUBLICITAT

Es tracta de nois i noies amb risc d’exclusió que, en acabar l’educació primària, es veuen mancats de la beca de menjador que disposaven i que són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell.

Després de la prova pilot, aquest servei s’ha seguit oferint amb un treball transversal de les regidories de Serveis Socials i d’Educació, que compten amb diverses col·laboracions.

Els menjadors educatius, a part de garantir un àpat als nois i noies amb risc d’exclusió, també combinen processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

El funcionament és el següent: quan finalitza l’horari escolar, els alumnes es traslladen a la cantina de l’institut Baix Penedès i al menjador de l’institut Mediterrània on dinen. Després de l’àpat, s’organitzen per recollir i netejar els estris i l’espai utilitzats, gaudeixen d’una estona d’esbarjo i, finalment, reben suport educatiu i un aprenentatge amb l’objectiu de poder-lo aplicar a un servei a la comunitat.

PUBLICITAT

Aquest menjador educatiu cobreix l’horari de 3 a 5 de la tarda i els alumnes estan acompanyats en tot moment per monitors i monitores de La Ballaruga.

Tant la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell, Montse Martín, com la d’Educació, Silvia Vaquero, valoren molt positivament aquest servei, un projecte únic de país que va néixer per una necessitat social de garantir un àpat i que es complementa amb un acompanyament educatiu, que serveix per fer una transició del pas de primària a secundària.

També et pot interessar

Comentaris