La pianista Montse Ríos enregistra el seu segon CD, amb obres inèdites

19/12/2019 - 15:10h

‘Els compositors oblidats’ és un homenatge que fa Ríos a compositors catalans massa oblidats

L’escola catalana del piano. Els compositors oblidats és el títol del segon CD que ha enregistrat la pianista vilafranquina Montse Ríos. Després de l’àlbum El piano en el romanticisme, d’ara fa deu anys, i després d’un esforç molt gran tant econòmic com personal, torna amb un treball que conté onze peces a piano d’autors catalans oblidats, la major part de les quals són inèdites i poc escoltades.

“Tenia moltes ganes de tornar a fer una cosa i vaig pensar que en comptes de gravar obres del gran repertori pianista faria un tria de compositors oblidats”

Montse Ríos

En no tenir una referència fonogràfica, la pianista vilafranquina va haver d’anar-se guiant per les partitures i anar-les tocant per després fer-ne una selecció. De quinze peces inicials en va acabar seleccionant onze, que són les que conté el disc compact. Autors catalans que van des de la meitat del segle XIX fins a principis del XX, amb noms desconeguts com Antoni Nicolau, Antoni Nogués, Pere Tintorer, Ricard Viñes, Joaquim Malats, Joan Baptista Pujol o Maria Dolors Calvet.

Algunes de les peces d’aquest disc són música de saló, com valsos i masurques, però també s’hi poden trobar estudis de caràcter tècnic adreçats als alumnes, com en el cas dels composats per Pere Tintorer, obres d’una gran qualitat. O obres de més complexitat compositiva i amb un llenguatge més modern, com les d’autors com M. Dolors Calvet o Ricard Viñes.

L’enregistrament es va fer en dues sessions a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer el 13 de desembre de l’any passat i el 16 de juliol d’enguany, i el resultat és el CD que ja es pot trobar a les llibreries l’Odissea i La Cultural, com també al Tok-tok de Vilafranca.

Montse Ríos és actualment professora de piano i de música de cambra de l’escola de música Maria Dolors Calvet de Vilafranca i té previst presentar el disc al març de l’any vinent amb motiu del festival MUSiCVEU.

També et pot interessar

Comentaris