El ple del Vendrell aprova l’adhesió a la Xarxa d’Habitatges per al lloguer social de pisos privats

18/12/2019 - 18:52h

El Codi de Conducta i Bon Govern, entre d’altres temes aprovats al ple vendrellenc

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar aquest dimarts la sessió plenària del mes de desembre i, entre d’altres temes, va aprovar el Codi de Conducta i Bon Govern de l’administració local i l’adhesió a la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social per facilitar el reallotjament de famílies en situacions d’emergència. Són dues temàtiques de les quals ja s’havia informat fa uns dies.

Per unanimitat, es va aprovar l’adhesió a la ‘Declaració de Sant Fruitós de Bages. Agenda 2030’, els acords de la qual ratifiquen el compromís local per avançar cap a un desenvolupament sostenible i propugnen: 1) Assumir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible com a paradigma d’actuació de les ciutats i els pobles per al proper decenni; 2) Instar els membres de la Xarxa a concebre l’Agenda 2030 com l’eix vertebrador de les temàtiques i l’estructura de funcionament de la Xarxa; 3) fer valer la localització dels ODS en el si de les ciutats i els pobles; 4) difondre les experiències de localització dels membres de la Xarxa; 5) Promoure accions per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la localització de l’Agenda 2030; i 6) situar les persones, el planeta i la prosperitat al centre de totes les accions liderades per la Xarxa, promovent la pau i reforçant el treball en partenariat.

Amb 13 vots a favor (Govern + Junts pel Vendrell), 1 vot en contra (Podem El Vendrell) i 7 abstenció (Som Poble-ERC-AM + Primàries Catalunya) es va aprovar una modificació de préstecs a amortitzar per aplicació del romanent de tresoreria de 2018 per valor de 1.086.753,77 euros

Pel que fa a les diverses mocions, per unanimitat es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM, amb una esmena d’addicció de Primàries Catalunya, per conèixer la situació del Teatre Brisamar i les possibles alternatives a la seva rehabilitació.   

També per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a impulsar un pla local de seguretat viària 2020-2025. A la proposta s’hi van incorporar les esmenes de Som Poble-ERC-AM, per impulsar-la des del Pla de Mobilitat Urbana 2015-2020, i del Govern, per treballar-ho amb el Consell de Convivència i Civisme.

Pel que fa a la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per tal de redactar el projecte del pont sobre la riera de la Bisbal no es va votar i va quedar sobre la taula, a l’espera d’avaluar les properes actuacions que hi ha previst executar a curt termini.

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per tal de procedir a la neteja del monument als Castellers i a fer l’arranjament que es consideri necessari de l’arbrat que l’envolta, amb una esmena afegida pel Govern per fer els estudis previs que calguin abans de fer-hi una actuació irreversible.  

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Podem El Vendrell d’impuls per la commemoració del 115 aniversari del naixement de Josep Cañas a través de la declaració ”2020 L’any de Josep Cañas”.

Amb el vot de qualitat de l’alcalde, amb 10 vots a en contra (PSC i Cs), 10 a favor (Som Poble-ERC-AM + Junts pel Vendrell + Primàries Catalunya + Podem El Vendrell) i 1 abstenció (AVP-FIC), es va rebutjar la moció presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC-AM, Junts pel Vendrell,Primàries Catalunya i Podem El Vendrell en suport a la petició d’Amnistia Internacional de llibertat immediata per a Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Des de l’oposició s’ha criticat que, una vegada més, el ple vendrellenc no s’hagi posicionat majoritàriament a favor de la llibertat dels presos polítics i de condemna per la sentència de l’1-0.

I, finalment, amb 10 vots a favor (Som Poble-ERC-AM + Junts pel Vendrell + Primàries Catalunya + Podem El Vendrell) i 11 abstencions (Govern), es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per promoure la solidaritat amb el poble sahrauí i la visibilització del conflicte.

També et pot interessar

Comentaris