Els criadors del Gall del Penedès busquen que es consumeixi tot l’any

ACN
17/12/2019 - 18:00h

Es presenta un pla estratègic amb l’objectiu de millorar la percepció d’aquest tipus d’aviram

Els criadors de Gall del Penedès s’han marcat l’objectiu d’aconseguir que aquest producte es consumeixi més enllà de les festes de Nadal. Així es detalla en el Pla Estratègic de la IGP, que s’ha presentat aquest dilluns a Vilafranca del Penedès. A banda de “desestacionalitzar” el consum d’aquest pollastre, els seus criadors també volen canviar la percepció que té el públic sobre el producte. Enric Ferré, president del Consell Regulador de la IGP, remarca que cal que la gent “perdi la por” a consumir i cuinar aquesta carn que “és de qualitat i de les millors d’Europa”. Un fet que, afirma, “molt poca gent coneix”. Per això esperen que el pla els ajudi transmetre les qualitats “úniques” d’aquesta au i arribar a més consumidors al llarg de l’any.

El pla estratègic, elaborat per la Fundació Alícia, apunta que perquè el producte es pugui conèixer fora del Penedès la tasca principal de promoció l’ha de fer la gent del territori. En aquest sentit des de l’Ajuntament de Vilafranca el producte ja es visibilitza a través de la tradicional Fira del Gall, que es fa cada any el cap de setmana més proper al dia de Nadal. Un altre dels punts és potenciar és l’enoturisme vinculat al Gall del Penedès, amb propostes que expliquin les maneres de cuinar-lo i es doni opció a visitar les granges on es crien.

El Gall del Penedès és un producte autòcton que tradicionalment la gent només consumeix per Nadal i per la Festa Major de Vilafranca. Actualment només el 20% dels galls que es crien durant l’any es consumeixen fora d’aquestes dates. Per això, el que busquen els productors és “desestacionalitzar-lo” i això passa per promoure el seu consum al llarg de l’any també a la comarca. “Els mercats de Barcelona cada setmana tenen Gall del Penedès, ara ens caldria que al territori també fos així”, ha resumit Enric Ferré, criador i president de la IGP Gall del Penedès.

PUBLICITAT

En la presentació aquest dilluns, del pla estratègic de la IGP, els criadors han apuntat que una de les dificultats amb la que es troben és la percepció que té la gent d’aquest producte, que el veu complicat de cuinar. Enric Ferré explica que per aconseguir millorar-la cal fer entendre que “els guisats i els rostits són molt bons, però la carn del gall del Penedès es pot cuinar de moltes maneres sense dificultat, perquè tot i ser una carn amb més textura és molt tendre”, ha dit.

Un cop es comenci a desplegar el pla estratègic, que s’ha elaborat gràcies a un conveni que es va signar el passat mes de maig entre el Consell Regulador de la IGP i la Fundació Alicia, es detallaran les campanyes de promoció del producte que ajudin a reforçar el prestigi d’aquesta carn d’au autòctona del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris