Carme Montserrat presenta a Vilafranca la novel·la ‘Ella, la noia’

14/12/2019 - 09:00h

L’escriptor Jordi Llavina farà la glossa d’aquesta òpera prima que discorre pel Penedès

La jurista i escriptora penedesenca Carme Montserrat presentarà dimecres, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca la seva primera novel·la, intitulada Ella, la noia (Editorial Trípode, 2019), un relat històric ambientat al Penedès que discorre entre els darrers anys del segle XIX i les primeres dècades del XX, abans de l’esclat de la Guerra Civil. En aquest acte, organitzat per La Cultural Llibreria, acompanyaran l’autora l’escriptor Jordi Llavina, qui farà la glossa d’aquesta òpera prima, i l’editora Pilar Blasco.

La novel·la de Carme Montserrat té com a protagonista la Mundeta, la filla gran d’una família de viticultors penedesencs que es veurà obligada a complir els desitjos de la família en un context social en el qual les dones vivien sotmeses a les decisions dels pares o dels marits. En aquest sentit, Ella, la noia situa en el centre del relat la lluita d’una dona pagesa per plantar cara a una societat clarament patriarcal.

De fet, l’autora, a més de proposar-nos una mirada a una societat fortament estratificada en la qual néixer al si d’una família humil condiciona la capacitat de les persones per promocionar-se socialment, també vol posar a la consideració del lector, a través de la literatura, la lluita a favor de les dones i contra l’opressió masclista i patriarcal que dominava aquella societat. D’altra banda, cal remarcar que la novel·la de Carme Montserrat té com a escenari principal el Penedès

Trípode és una editorial nascuda l’any 2018 amb l’objectiu d’apostar clarament per la literatura catalana contemporània i la promoció de nous valors, per bé que en la seva línia editorial hi ha també l’afany de recuperar per als lectors actuals poetes modernistes injustament oblidats.

També et pot interessar

Comentaris