L’esquiador vendrellenc Marc Ràdua, seleccionat per a Lausana 2020

12/12/2019 - 07:00h

Participarà als Jocs Olímpics de la Joventut d’hivern en què per primer cop hi haurà la disciplina de l’esquí de muntanya

El jove vendrellenc Marc Ràdua ha estat seleccionat per la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per participar, en representació d’Espanya i tot just amb tres participants més, tots ells també catalans, als Jocs Olímpics de la Joventut d’hivern Lausana 2020 que se celebraran entre els dies 9 i 22 del mes de gener que ve a la població suïssa de Villars-Sur-Ollon.

Ràdua i els altres esportistes seleccionats, Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra, són membres de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i competiran en un esport que per primera vegada esdevindrà olímpic en uns jocs d’hivern, l’esquí de muntanya, segons que va determinar en aquest sentit el Comitè Olímpic Internacional (COI) el juliol del 2017.

Marc Ràdua va néixer al Vendrell fa 17 anys i va viure a la capital del Baix Penedès fins als 12 anys, moment en què es va traslladar a viure amb la seva família a la comarca del Pallars Jussà, concretament a la petita localitat de Claverol que es troba a tocar de la Pobla de Segur.

De fet, Ràdua estudia segon curs de batxillerat científic a la Pobla i la proximitat amb les estacions d’esquí li ha permès anar progressant primer com a esquiador en la modalitat alpina i posteriorment en l’esport de l’esquí de muntanya.

Atès l’elevat nivell tècnic del jove vendrellenc, Marc Ràdua viatja sovint a Granada per entrenar-se al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sierra Nevada. Com els seus companys que aniran per primera vegada a uns jocs olímpics, Marc Ràdua és membre i s’entrena al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC). Aquest centre ha donat grans noms de catalans per a l’esquí internacional, com són els casos de Marta Garcia, Laura Balet, Marc Pinsach, Oriol Cardona o, sobretot, Mireia Miró i Kilian Jornet.

Al palmarès del vendrellenc Marc Ràdua hi figura que va ser el campió d’Espanya de la temporada 2018/2019 en la modalitat d’esquí de muntanya vertical i per parelles; a més de sotscampió d’Espanya en modalitat esprint i individual, sotscampió de Catalunya en modalitat vertical i per parelles i sotscampió a la Copa Espanya en modalitat vertical.

La temporada passada també va participar als Mundials d’Esquí de Muntanya que es van celebrar a Villars-Sur-Ollon (Suïssa), quedant entre la 12a i la 14a posició a les modalitats d’esquí esprint, individual i vertical.

Satisfacció
Marc Ràdua s’ha mostrat molt satisfet per haver estat seleccionat per anar a Lausana 2020 i ha explicat en aquest sentit que “em sento feliç i veig que realment tot esforç té una recompensa”.

“Anar als Jocs Olímpics ja és un premi, però intentaré donar tot de mi per aconseguir uns bons resultats; no tan sols en els Jocs, sinó també a la resta de temporada”, ha dit també Ràdua, que conclou: “Fa 2 anys que entreno per aconseguir objectius i aquest és brutal”.

La selecció espanyola juvenil d’esquí de muntanya va aconseguir dues places per als Jocs Olímpics als Campionats d’Europa del mes de març de l’any passat, mentre que va adquirir el dret a tenir dues places més als Campionats del Món d’aquest 2019.

Amb 4 places perquè Espanya fos present en un esport que s’estrenarà als Jocs Olímpics de Lausana 2020, ara han estat adjudicades concretament als esportistes que les ocuparan, un dels quals és el vendrellenc Marc Ràdua. Pel que fa al seleccionador estatal que els dirigirà als jocs que es faran a Suïssa, serà el també català Jordi Martín Guillaumes.

També et pot interessar

Comentaris