Pere Queraltó presenta “Pensaments”, un recull de textos i poemes escrits durant vint anys

12/12/2019 - 10:00h

El doctor en filosofia i comerciant del Pla del Penedès presenta el llibre avui a Vilafranca

El doctor en Filosofia i comerciant Pere Queraltó Segarra (el Pla del Penedès, 1961) presentarà dijous, dia 12 de desembre, a l’Agrícol el seu llibre Pensaments (Paraula de mi mateix) 1975-1994 (Senya editorial, 2019), en el qual aplega un seguit d’anotacions personals en forma d’aforismes, poemes o anotacions breus que abraça un període molt concret de la seva vida: des de l’adolescència fins a la seva paternitat amb el naixement dels seus fills Gerard (1991) i Clara (1994).

A la presentació, que començarà a les vuit del vespre, Pere Queraltó estarà acompanyat per Dionís Lluch, Pep Antoni Roig, Fonxo Blanc i Rosa Colomé, que faran la glossa d’aquest recull.

Més enllà de la seva llicenciatura en Sociologia o el seu doctorat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, així com la seva tasca diària de botiguer al capdavant d’un negoci familiar d’alimentació i tabac que arriba a la quarta generació, Queraltó es defineix com a escriptor. No endebades, aquesta ha estat de sempre la seva més ferma vocació, que ha practicat des de l’adolescència. Tant és així que ell mateix ha afirmat que l’escriptura ocupa un lloc central a la seva vida: “La meva vida és vida en el moment en el qual la puc escriure i descriure. Sense la paraula escrita jo soc mort”.

Aquesta voluntat d’escriure l’ha anada plasmant silenciosament Queraltó en una ingent sèrie de pensament, poemes, textos breus, manuscrits i mecanoscrits que omplen fulls i fulls i que ara s’han posat negre sobre blanc, en forma de llibre. En aquest sentit, cal destacar la tasca desplegada per Rosa Colomé a l’hora de col·laborar amb l’autor en la selecció de textos. Val a dir que aquests Pensaments ocupen el primer d’una sèrie de tres volums en els quals Pere Queraltó aboca la seva personalitat i la seva manera de veure i entendre el món.

Queraltó ha estat guanyador de la dissetena edició del Premi Literari Joan Mañé i Guillaumes i dels V Premis Literaris Coral Sol Ixent 1905 del Pla del Penedès. Així mateix, ha estat coordinador del llibre El Pla, històries d’ahir i d’avui.

El llibre també es presentarà el diumenge dia 15 de desembre, a les 7 del vespre, a la sala Jordi Vallès Cuevas del Pla del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris