Calafell commemora els 30 anys de la mort de l’intel·lectual Carlos Barral

11/12/2019 - 06:00h

Un diàleg entre editors, una ruta per Barcelona i una activitat per a infants formen el programa d’aquest cap de setmana que ve

Calafell commemorarà amb diversos actes el 30 aniversari de la mort de l’escriptor, editor i polític Carlos Barral. Barral (Barcelona, 1928-1989) va estar tota la seva vida vinculat al nostre municipi, per la casa de vacances que hi tenia, avui convertida en museu.

Per allí van passar la major part dels escriptors que Barral, com a editor, va donar a conèixer, especialment els de l’anomenat “boom” de la literatura llatinoamericana de la segona meitat del segle XX.

De fet, dues de les tres activitats previstes passaran revista precisament a aquesta qüestió. Aquest divendres, dia 13, es farà una activitat titulada “Lligams editorials amb Amèrica: de Carlos Barral al nostres dies”, conversa amb els editors Francisco Llorca i Malcolm Otero Barral al voltant del llegat editorial de Carlos Barral, com a protagonista del “boom”, el que ha significat la seva figura per a les noves generacions d’editors i sobre la vigència del vincle editorial entre Catalunya i Amèrica Llatina.

L’acte es farà, a les 18.30 hores, a la sala de plens de les dependències municipals de la Platja.

I per dissabte 14 s’ha organitzat una passejada cultural, la Ruta del “boom” de la literatura llatinoamericana a Barcelona, que es farà a la capital catalana a partir de les 11 del matí.

En aquesta ruta, conduïda per la historiadora Alma Reza, es recorreran carrers i visitaran alguns dels indrets que freqüentaven intel·lectuals, editors i autors com Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, José Donoso o Julio Cortázar, espais on es trobaven, compartien i tenien lloc les seves mítiques tertúlies literàries. Un recorregut que convida a conèixer escenaris, personatges i conceptes d’un dels majors moviments literaris de segle XX.

Per fer aquesta ruta, organitzada per la Casa Amèrica Catalunya, cal sol·licitar reserva (amb places limitades) enviant un correu electrònic amb les dades personals i telèfon de contacte a l’adreça reserva@americat.barcelona o trucant a al telèfon 932380661.

El preu són 12 euros (10 euros per als titulars del carnet de Biblioteques de Barcelona i/o carnet d’Amic de Casa Amèrica Catalunya). El punt de trobada serà Moll de les Drassanes s/n (Estació Las Golondrinas), a les 11 hores. La durada estimada és de dues hores.

La realització de la ruta està supeditada a un nombre mínim de persones inscrites. Des de Calafell, s’organitzarà una sortida conjunta en tren a les 9.30 hores i també cal haver fet prèviament la reserva a la Casa Amèrica i posar-se en contacte amb Calafell Històric a través del número 647 752 266. El bitllet del tren no està inclòs en el preu de la ruta.

Una activitat per als infants

Finalment, diumenge 15, al Museu Casa Barral es farà a les 11 del matí una activitat adreçada al públic infantil. Es basarà en “Nefelibata en cromos”, un conte escrit per Carlos Barral i editat amb il·lustracions de Dánae Barral Hortet. L’activitat està organitzada per l’equip educatiu de Calafell Històric. És gratuïta i cal reservar plaça trucant al 977 69 46 83, o enviant un correu a calafellhistoric@calafell.org o un whatsapp al 607 278 932. Es recomana per a infants de 3 a 9 anys. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult

També et pot interessar

Comentaris