Una conferència tanca els actes dels 25 anys del ‘Llegir per sentir’

11/12/2019 - 10:00h

Serà a càrrec de la professora, escriptora i crítica Teresa Duran, avui a la Torras i Bages

Els diversos actes que s’han fet al llarg d’aquest 2019 per commemorar els 25 anys del programa Llegir per sentir de Ràdio Vilafranca, dedicat a la divulgació de la Literatura Infantil i Juvenil (LIJ), es tancaran aquest dimecres, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Torras i Bages amb una conferència de la professora, escriptora, il·lustradora i crítica de LIJ Teresa Duran. La conferència, com indica el títol, “Tot llegint les imatges dels àlbums a casa i a l’escola”, girarà al voltant de les imatges, la seva lectura i la importància que tenen en l’aprenentatge dels infants, tant a casa com a la llar d’infants o a l’escola.

Es tracta d’un tema d’allò més actual, ja que la publicació d’àlbums il·lustrats ha augmentat significativament aquests darrers anys tant en català com en la resta de llengües del nostre entorn. El tema, doncs, tant pot interessar a les famílies com als ensenyants, ja que els pot donar eines per llegir també les il·lustracions dels llibres i anar més enllà, doncs, del text escrit.

Teresa Duran i Armengol (Barcelona, 1949) és una dona d’allò més activa i polifacètica, com demostren la seva biografia (dissenyadora, llibretera, rondallaire, dinamitzadora cultural, publicitària…) i sobretot la seva obra: ha escrit més de cent llibres per a infants i joves, sobretot de narrativa, però també amb incursions en el món del teatre, i ha publicat nombrosos estudis i articles majoritàriament relacionats amb la LIJ i la il·lustració. Per només destacar-ne alguns de relacionats amb el tema del qual parlarà a Vilafranca podem esmentar els llibres Primeres literatures. Llegir abans de saber llegir (La Galera, 1998) i Àlbums i altres lectures: Anàlisi dels llibres per a infants (Associació de Mestres Rosa Sensat, 2007), així com els articles i estudis La il·lustració de les rondalles populars, dins De la narrativa oral a la literatura per a infants (Bromera, 2000), La il·lustració, un art assequible i humà (El Temps, núm. 886, juny 2001), La il·lustració. Sis maneres de comunicar a partir del dibuix, Faristol, núm. 41, novembre 2001, etc.

També et pot interessar

Comentaris