Sam Abrams desglossa la figura de Joan Teixidor a l’Ajuntament de Vilafranca

El poeta i assagista Sam Abrams amb el llibre ‘Llum a les golfes’ en el qual recull haikus d’un centenar d’autors catalans. FOTO: ACN.
10/12/2019 - 10:49h

El poeta i assagista establert a Catalunya serà dimecres a la sala de plens de l’Ajuntament per parlar de Teixidor, al qual s’homenatjarà en el consistori

Vilafranca acollirà aquest dimecres a les 7 de la tarda un acte d’homenatge al poeta Joan Teixidor, que comptarà amb la presència del també poeta i assagista, traductor i crític D. Sam Abrams.

Nascut a Beckley (West Virginia, els Estats Units), Abrams és una de les personalitats més interessants i polièdriques de l’actual cultura catalana (i també de l’angloamericana). Fa més de quaranta anys que es va enamorar de Catalunya, i al cap de poc ja hi va fixar la seva residència.

Ha publicat dos llibres de poemes (en edició bilingüe anglès-català) i ha fet nombroses i valuosíssimes aportacions a la nostra literatura, entre les quals destaca el llibre Llegir Maragall, una lectura integral de l’obra poètica del gran modernista català. Abrams és, també, el curador de la poesia completa de Joan Teixidor, el poeta al qual s’homenatjarà.

En la seva conferència de dimecres, que tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament, D. Sam Abrams parlarà de la figura d’aquest destacat poeta i intel·lectual, autor de diversos llibres de poesia i assaig, i director de la cèlebre revista Destino.

També et pot interessar

Comentaris