Ecovidrio col·labora amb 20.000 euros a millorar el centre Abraham de Vilafranca

Inauguració de les millores de l’alberg Abraham de Vilafranca. FOTO: AJUNTAMENT
Avatar
09/12/2019 - 16:45h

Vilafranca ha rebut els diners pel reciclatge d’envasos de vidre durant el 2018, amb els quals va guanyar la campanya ‘Contenidor d’or’

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, ha col·laborat econòmicament en la rehabilitació i ampliació de centre d’acollida Abraham, que Càritas Diocesana té a Vilafranca gràcies al conveni existent amb l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquesta aportació és resultat de la competició “Contenidor d’Or”. Vilafranca va ser la guanyadora de la campanya, desenvolupada entre els mesos de novembre de 2017 i abril de 2018, que tenia l’objectiu de mobilitzar la ciutadania pel reciclatge d’envasos de vidre entre dotze municipis catalans per superar els seus resultats.

PUBLICITAT

Amb el reciclatge d’un total de 1.077.000 tones d’envasos de vidre, Vilafranca va ser-ne la guanyadora. Aquesta xifra ha suposat que cada vilafranquí n’hagi reciclat uns 27 quilos de mitjana. Des del consistori es va apostar des del principi per aquest projecte social, en el cas que el municipi resultés vencedor.

El centre d’acollida Abraham de Vilafranca és un equipament gestionat per Càritas que, amb 10 places disponibles, presta servei a homes transeünts o sense llar. El projecte de remodelació, dut a terme gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca, Càritas i a l’aportació d’Ecovidrio, ha permès condicionar els espais a les necessitats actuals.

S’han reformat les habitacions, la cuina o els banys, i s’ha ampliat amb 78m2 l’equipament, amb un nou menjador i espai de dutxes a la planta baixa, obert a persones que necessitin el servei, encara que no resideixin en el centre. Després de la intervenció, l’espai disponible és de 207m2. El projecte ha representat una inversió d’uns 135.000 euros.

El regidor de Serveis a les persones i Promoció Social de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, ha destacat que l’aportació d’Ecovidrio s’ha aconseguit “gràcies a l’esforç i la conscienciació de la ciutadania que hem pogut aconseguir aquest premi. Les millores a l’alberg són de molta qualitat i jo diria que l’han fet únic a la diòcesi. Els propis usuaris ens han fet saber que s’hi troben molt acollits”.

També et pot interessar

Comentaris