Sant Jaume dels Domenys implantarà un nou model de recollida selectiva

09/12/2019 - 14:00h

Funcionarà el 2020 i es presentarà a la ciutadania aquest dijous

Després de dos mesos de treball amb l’assessorament d’un equip d’enginyers, l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys convoca a tots els veïns i veïnes per exposar el nou model de recollida selectiva de residus que s’implantarà la segona meitat de 2020.

L’objectiu de la reunió és que la ciutadania participi de forma activa en la construcció d’aquest nou model.

La trobada es realitzarà a la sala d’actes de la cooperativa agrícola i secció de crèdit de Cellers Domenys, en una doble sessió aquest dijous, 12 de desembre: en una primera convocatòria a les 7 de la tarda i en una segona a les 9 del vespre.

Segons remarca l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, l’estratègia ha estat consensuada amb el conjunt de regidors i regidores del consistori i té com a objectiu prioritari augmentar el percentatge de separació dels residus fins al 70%.

Segons l’Agència Catalana de Residus (ACR), actualment l’índex de reciclatge a Sant Jaume dels Domenys es troba estancat al voltant del 40%. Per aquest motiu, s’eliminaran de forma progressiva els contenidors de paper, envasos i vidre de la via pública per recollir aquest tipus de residus de forma domiciliada o porta.

Actualment, el municipi de Sant Jaume dels Domenys ja recull de forma domiciliada la recollida de la fracció orgànica, el rebuig, els bolquers, la poda i els voluminosos.

D’altra banda, a l’Ajuntament de Sant Jaume hi ha un punt fix de recollida de piles i olis usats  i dues vegades al mes s’habilita una deixalleria domèstica mòbil a la nau de l’Ajuntament al carrer Barcelona, al polígon industrial de l’Empalme.

Comentaris