El rentat de cara del Molí d’en Rovira de Vilafranca començarà a l’estiu

06/12/2019 - 21:00h

El govern planifica la millora d’alguns trams no afectats pel pla general del carrer del Comerç, que es preveu aprovar aquest mes

Els tinents d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, han presentat aquesta setmana en audiència pública la proposta de pressupost que es portarà a aprovació al proper ple.

El pressupost consolidat s’incrementa fins als 56.238.460 euros, dels quals 48.168.499 euros corresponen al pressupost de l’Ajuntament pròpiament i la resta correspon a altres ens municipals (Aigües de Vilafranca, Institut Municipal de Formació, Serveis de Comunicació SL, Fundació Vinseum i Fundació Festa Major).

A l’audiència pública es van destacar les principals inversions, amb un capítol de 7,3 milions, als quals se sumarien els 2,5 milions de superàvit previstos en el pressupost d’aquest any.

Un dels barris on s’actuarà a partir de l’any vinent és al Molí d’en Rovira.
El govern està pendent de la nova aprovació del pla general del carrer del Comerç aquest mes de desembre, després que la Generalitat tombés la seva primera proposta i exigís una sèrie de rectificacions.

Ara les esmenes ja estan fetes i, segons Aureli Ruiz, s’han treballat amb la Comissió d’Urbanisme, que haurà de donar el vistiplau definitiu després de l’aprovació al ple.

En paral·lel, però, el govern està treballant en un projecte de millora dels carrers no afectats pel pla sobre el qual abans de donar-ne més detalls volen acordar amb l’associació de veïns per establir prioritats. A banda, es treballarà també en la urbanització del carrer del Comerç, que passarà a ser de plataforma única, amb voreres més amples i un carril bici.

Tota aquesta rehabilitació per petits trams preveu començar-se a l’estiu, ja que primer s’han de fer les licitacions i adjudicacions oportunes i, de fet, també s’haurà de tenir aprovat de manera definitiva el pla general del carrer del Comerç.

Ara, però, ja s’estan duent a terme algunes accions de millora del barri, com ara el canvi de sentit de circulació del carrer Bisbe Estalella o l’allargament de la vorera del carrer Mare Ràfols fins al pas de vianants, entre altres.

Més actuacions
El govern, però, no preveu actuacions només al Molí d’en Rovira, sinó que també té pendent començar el projecte d’intervenció integral del centre que el 3d8 va avançar la setmana passada i també altres actuacions a la via pública, com ara en parcs infantils que s’han d’anar actualitzant i millores en l’enllumenat. També es preveuen millores en edificis i instal·lacions municipals que amb el pas del temps han anat quedant antics i necessiten renovació, entre moltes altres actuacions.

La millora a la via pública, la sostenibilitat i la formació, eixos del 2020

Des de l’equip de govern de Vilafranca s’assenyala com a objectiu per als pressupostos de 2020 la voluntat de garantir els serveis públics municipals, alhora que s’inicien accions d’inversió pública.

Segons Francisco Romero, amb els pressupostos acordats asseguren “la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania i es va recuperant també l’índex d’inversió pública previ a la crisi”. Aureli Ruiz, de la seva banda, afegeix que “totes les accions que realitza l’Ajuntament tenen com a objectiu la millora del servei públic”.

En aquest sentit, Ruiz avança que l’any que ve es proposen intensificar les accions de manteniment de l’espai públic per fer-lo més sostenible econòmicament i mediambiental.

L’equip de govern assenyala que les prioritats que proposen en el projecte de pressupost fan referència a tres eixos principals: millora de la via pública, accions de sostenibilitat i promoció de la formació de qualitat.
A banda, segons ha explicat Aureli Ruiz, hi ha altres prioritats, com ara els serveis directes d’atenció a les persones, les accions destinades a la promoció econòmica, la col·laboració amb les entitats i el foment de la transparència i eficiència dels serveis. Igualment, es vol fer una administració accessible al ciutadà a través de tots els canals, sobretot els electrònics.

Aureli Ruiz destaca la bona salut de les finances del consistori i apunta que el de Vilafranca és un Ajuntament “amb un deute controlat”. “No com els municipis propers, que molts estan endeutats i, per tant, no poden dedicar ni un cèntim a la inversió”, afegeix. Ruiz assegura que gràcies a aquesta bona gestió a Vilafranca no s’han hagut d’apujar més els impostos que el 0,3% de l’IPC de l’agost.

També et pot interessar

Comentaris