L’Hospital Veterinari creu que podria ser víctima de les eleccions al Col·legi de Veterinaris

Avatar
06/12/2019 - 09:00h

Des del centre vilafranquí envien un extens comunicat en què es defensen de les acusacions i denúncies

L’Hospital Veterinari Solidari de Vilafranca ha fet públic un comunicat en què es defensa de les diferents acusacions i denúncies en el qual afirma, de manera resumida i literal, el següent:

“No és casual que els comunicats emesos pel Col·legi de Veterinaris de Barcelona (COVB), en els quals s’informava d’una denúncia presentada davant Seprona contra VetSolidari de Vilafranca, es produeixin durant el procés electoral al Col·legi. No és més que una estratègia per intentar aconseguir els màxims vots possibles per al candidat Ricard Parés, perjudicant amb les seves difamacions, injúries i calúmnies, la bona feina de tots els professionals que hi treballen, jugant amb el lloc de treball de més de 40 famílies que hi treballen i es desviuen per la cura i benestar animal, i deixant sense atenció ni assistència alguns animals”.

El comunicat enviat per VetSolidaris continua en aquests termes: “El País va donar a conèixer que s’investigava el Col·legi per factures pagades a unes empreses que, teòricament, havien executat obres a la seu de l’entitat per valor d’1,5 milions. També es va investigar l’impagament d’IVA d’aquestes factures, així com l’impost de societats. Cal no oblidar que l’actual president de Col·legi de Veterinaris, el senyor Parés, ho és en virtut de la dimissió de Marta Legido, i que el nomenament d’aquesta última es va realitzar a causa de l’escàndol produït l’any 2018, on es va realitzar una inspecció i es van detectar greus irregularitats pel que fa a unes factures pagades presumptament a empreses fantasma, entre altres.

Les eleccions estaven previstes per al 23 de novembre, amb només dues candidatures: Ricard Parés, actual president i antic membre de la junta investigada, i Joan Mesía, que diu que la junta directiva no hauria de ser gestionada per persones que van compartir mandat amb els implicats.
La junta actual, no conforme amb les declaracions de Mesía, decideix eliminar-lo de la llista, quedant tan sols com a candidat Parés. L’actual junta de govern s’ha vist esquitxada per un escàndol econòmic en virtut del qual el president Josep Antoni Gómez Mur i el tresorer Jordi Vilà van ser destituïts i investigats per un jutjat d’instrucció per la presumpta comissió de delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, estafa i falsedat documental, per haver-se embutxacat –presumptament– gairebé mig milió d’euros del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona.

PUBLICITAT

Per altra banda, el president de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries, Josep Llupià, va presentar la seva dimissió de la junta, ja que va transcendir que des del seu correu electrònic es va demanar el vot a diferents col·legiats per a la candidatura continuista de Parés, arribant fins i tot a posar al servei de la candidatura el personal treballador del col·legi per tramitar el vot per correu, segons publica Diario 16. La candidatura encapçalada per Mesía va presentar recurs contenciós impugnant les eleccions arran de l’eliminació a la candidatura a les eleccions. Mesía va recórrer la seva eliminació en les eleccions i el jutge va decidir suspendre-les cautelarment.

El Col·legi de Veterinaris ja va ser sancionat per l’Agència Catalana de la competència amb 130.000 euros per obstaculitzar la llibertat dels veterinaris per fer campanyes d’identificació i esterilització a preus especials i utilitzar els documents sanitaris del mateix Col·legi a un preu molt més elevat”, clou el comunicat de VetSolidari.

També et pot interessar

Comentaris