Una família del Vendrell denuncia patir assetjament immobiliari

El bloc d'habitatges on viu la família assetjada.
Ricard Vinyals
05/12/2019 - 12:00h

Asseguren sentir-se pressionats perquè marxin de l’habitatge on viuen de lloguer des del 2013

Una família del Vendrell ha denunciat als jutjats un presumpte cas d’assetjament immobiliari amb l’objectiu que abandonin l’habitatge on viuen de lloguer des de l’any 2013.

La propietat de l’immoble es nega a renovar el contracte de lloguer i ni tan sols vol parlar d’una possible renegociació a l’alça de la quota mensual que paga la família, fixada en 410 euros.

PUBLICITAT

Aquesta situació es dona al bloc d’habitatges del carrer Cèsar Martinell, 28-30 del Vendrell, però hi hauria casos similars en dos blocs pràcticament a tocar al mateix carrer.

La situació denunciada
Segons el que ha explicat Rosa Maria Cano, els seus pares, de 80 i 73 anys (la mare pateix un 66% de discapacitat), van llogar el pis on viuen l’any 2013 i el contracte se’ls va acabar l’any passat.

Tot i voler renovar-lo, el banc propietari de l’immoble s’hi va negar i actualment, diu Cano, l’immoble pertany a un fons immobiliari dels anomenats voltors, el qual voldria vendre la quinzena de pisos que hi ha a l’edifici.

Diversos veïns han anat abandonant l’edifici de mica en mica i actualment només hi ha quatre pisos ocupats. Amb tot, un jutge ha fixat la data del proper 23 de gener perquè s’executi una ordre de desnonament per a algunes de les famílies. Són les que van deixar de pagar el lloguer quan l’edifici va passar a ser d’un fons d’inversió, però diuen que ho van fer perquè ningú no els va facilitar un nou compte bancari per fer els pagaments.

PUBLICITAT

Els pares de Rosa Maria Cano, angoixats per la situació, no volen marxar del pis on viuen des de fa 6 anys, i han anat pagant totes les mensualitats del lloguer a l’empresa immobiliària tot i que el contracte se’ls va acabar l’any passat.

Molt probablement, i si no hi ha un canvi substancial de la situació, es quedaran sols a l’immoble a partir del mes de gener que ve. El maig d’aquest any hi va haver un judici per fer fora del pis els veïns que queden a l’immoble, però els pares de Rosa Maria Cano van evitar el judici per desnonament perquè no van deixar de pagar mai les quotes de lloguer.

El cas l’han recorregut a l’Audiència de Tarragona. Tanmateix, la mateixa veïna que dimarts va presentar una denúncia als Jutjats del Vendrell per presumpte assetjament immobiliari apunta que no volen un pis social, sinó que els seus pares puguin continuar al pis on viuen.

Sense electricitat a l’escala ni a l’ascensor
Per tal de pressionar els veïns perquè abandonin l’edifici, Cano també explica que fa unes setmanes que l’immoble no té electricitat a l’escala, la qual cosa afecta el funcionament de l’ascensor i el senyal de televisió.

Suposadament, aquesta situació es dona per impagament de la quota de la comunitat veïnal.

Pel que fa als altres blocs d’habitatges que formarien part d’una mateixa promoció immobiliària al carrer Cèsar Martinell, un ja està buit i a l’altre hi ha diversos veïns que han començat a rebre avisos perquè marxin dels seus habitatges. Amb tot, en algun cas es plantejaria la possibilitat d’adquirir l’immoble on fins ara viuen de lloguer.

També et pot interessar

Comentaris