L’alcalde del Vendrell proposa crear l’Àrea Metropolitana Marítima

Imatge aèria de la zona del litoral on es toquen els municipis del Vendrell i de Calafell. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Ricard Vinyals
04/12/2019 - 18:00h

Kenneth Martínez la veu com una possibilitat de mancomunar serveis, però sense alterar els límits dels termes municipals

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, s’ha posicionat a favor d’una hipotètica creació de l’Àrea Metropolitana Marítima que pogués coordinar la gestió de serveis com el transport, les escoles i instituts i els equipaments ambulatoris com els centres d’assistència primària (CAP) que hi pugui haver entre les comarques del Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès.

Segons Martínez, el Vendrell podria esdevenir el vèrtex d’aquest nou ens administrador de serveis d’una manera més racionalitzada, sense que això suposés la constitució d’una nova administració pública ni que calgués alterar tampoc els límits territorials entre municipis.

En aquest sentit, l’alcalde vendrellenc recorda que entre Sitges i Altafulla hi ha una franja contínua de zones urbanitzades, en una setantena de quilòmetres i on hi viuen unes 200.000 persones. Tanmateix, la proposta de l’alcalde vendrellenc per poder oferir els serveis a la ciutadania d’una manera més racionalitzada no implicaria l’alteració física dels termes municipals com la que va proposar l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, en un dels consells de barri que se celebra en aquesta població.

Segons Ferré, els residents al sector Sanatori, que actualment pertanyen al municipi del Vendrell (i, per tant, estan empadronats i paguen els seus impostos) i que inclou, per exemple, l’hotel de cinc estrelles Le Méridien Ra, podrien rebre millors serveis si se’ls prestés des d’una administració geogràficament més propera com és l’Ajuntament de Calafell, en comptes del consistori del Vendrell.

“No s’haurien de desplaçar tant per fer servir segons quines infraestructures”, ha apuntat l’alcalde de Calafell, que remarca que en els darrers anys ja s’han refet per diverses qüestions els límits territorials d’aquest municipi amb altres poblacions veïnes com són Bellvei, Cunit o Castellet i la Gornal.

PUBLICITAT

L’alcalde del Vendrell, però, no veu amb bons ulls el canvi territorial que podria deixar l’hotel que ocupa l’antic Sanatori de Sant Joan de Déu a Calafell, municipi al qual el Sanatori estava més lligat en l’aspecte emocional de la població que li era més propera.

Segons Kenneth Martínez, es podrien “mancomunar els serveis tenint més en compte la proximitat dels veïns a un nucli o l’altre, en comptes del lloc on estan empadronats”.

Sigui com sigui, la proposta d’una Àrea Metropolitana Marítima que afectés la costa del Penedès és una idea a llarg termini i sense data que ha proposat l’alcalde del Vendrell i que, en tot cas, hauria de comptar amb la participació, implicació i vistiplau de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris