Vilafranca fomenta el regal de joguines no sexistes

04/12/2019 - 09:54h

La campanya d’enguany és un origami que també recorda la importància de trencar els clixés en la vestimenta de nens i nenes

Un any més la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca organitza la campanya “Regala Igualtat”, amb la intenció que durant aquestes festes es regalin joguines no sexistes, trencant així amb els estereotips sexistes que es transmeten a través del joc.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, explicava que “regalar una joguina és un acte de responsabilitat amb el qual també podem educar dins els valors de la igualtat”.

En aquest sentit, apuntava també la necessitat de jugar en família “perquè podem ajudar a fomentar jocs creatius, participatius i col·laboratius i reforçar els nostres vincles”. La campanya impulsa que s’eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves potencialitats, el respecte mutu i amb plena llibertat d’escollir les joguines que volen. D’aquesta manera, no es limita el món dels infants a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nens o nenes.

En aquesta edició la campanya es presenta en un full per a fer origami, en el qual apareixen diversos nens i nenes vestits amb roba no estereotipada per sexe. En aquest sentit també s’ha volgut anar més enllà i recordar que la roba de nens i nenes també es pot triar dins els valors de la Igualtat i trencant els clixés de gènere.

La campanya involucrarà totes les escoles de Vilafranca i també al Patge Raimon.

També et pot interessar

Comentaris