ERC insisteix en la necessitat d’un casal d’hivern municipal a Vilafranca

04/12/2019 - 09:28h

El grup municipal aposta per replantejar la pista de gel i la il·luminació de Nadal

Que hi hagi una oferta pública d’activitats educatives i de lleure a l’abast de totes les famílies de Vilafranca durant les festes de Nadal. Aquesta és la principal reclamació d’Esquerra Republicana davant el programa presentat pel govern de JXC-PSC.

Esquerra considera que l’actual proposta sociovergent no cobreix a totes les famílies perquè no s’estén tots els dies, perquè moltes d’elles són activitats privades que tenen un cost econòmic (com ara els tallers i la pista de gel) i no dona resposta a les necessitats de conciliació i socialització dels infants i joves. En aquest sentit doncs des del grup republicà es demana l’impuls d’un casal d’hivern municipal, per a eliminar les desigualtats en l’accés al lleure i per oferir un model que fomenti l’equitat entre tots els infants i joves.

La regidora Mònica Hill va deixar obert el model d’aquest casal per poder acordar-lo amb agents socials i el govern, però el va considerar clau. De fet, és una de les 9 propostes prioritàries que els republicans han posat sobre la taula del govern municipal per acordar els pressupostos del 2020 i plantejar el Pla d’inversions del mandat.

Hill també va fer un toc d’atenció al govern, ja que al 2018 es va aprovar per àmplia majoria del Ple una moció que precisament apostava per l’impuls d’aquest casal d’hivern. Hill va demanar “seriositat i responsabilitat” al govern de JXC-PSC perquè si dona suport a mocions s’ha de comprometre a dur-les a terme, ja que sinó, a parer dels republicans, “és enganyar a la ciutadania”. De fet, Hill va recordar que des del 2011 que Vilafranca no compta amb un casal de Nadal municipal.

Hill va destacar i valorar positivament que s’ampliïn els horaris de la Fàbrica de Joguines així com la programació de La Nau.

D’altra banda els republicans també van manifestar la seva proposta perquè la pista de gel es converteixi en una pista sintètica, tal com fan a molts municipis. Aquest canvi aniria en la línia d’apostar per polítiques que combatin el canvi climàtic i la sostenibilitat. Els republicans consideren que a més, aquest any s’incrementarà la despesa ambiental de la instal·lació ja que és descoberta, un fet que valoren negativament pel seu impacte energètic i el consum d’aigua. “Si Vilafranca vol apostar pel turisme sostenible amb el segell Biosphere, no té sentit i és incongruent que s’aposti per una pista de gel i no treballar per trobar altres propostes més ecològiques, com una pista sintètica”.

Els republicans també remarcaven que en l’acte del’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a la plaça de la Vila cal garantir que totes les persones puguin gaudir-ne. Així que proposen que pels infants amb mobilitat reduïda s’adeqüi un espai a la plaça on es pugui seguir, almenys, l’arribada dels Reis d’Orient i el seu seguici a l’Ajuntament.

Finalment, de les accions de Nadal, els republicans proposen que es renovi l’enllumenat de Nadal pels carrers de la vila per oferir una il·luminació més bonica, renovada, creativa i artística. Una de les propostes que posen sobre la taula és que l’Ajuntament faci un concurs públic, per garantir la transparència, bona gestió i criteris artístics, i acordi una fórmula per al finançament o bé el cofinançament amb els comerciants de la vila. També reiteren la necessitat que aquest procés es faci amb la participació de les Associacions de Comerciants, les AAVV de Veïns, l’Escola Arsenal o altres.

També et pot interessar

Comentaris