El Grup Pessebrista del Vendrell compleix els 30 anys

04/12/2019 - 06:00h

La mostra anual de pessebres, un concurs pessebrista popular i l’edició d’un llibre sobre l’imatger ‘Matines’, entre les propostes per l’efemèride

Aquest dijous al vespre, a les 19.30h, s’inaugurarà la tradicional exposició de pessebres i diorames a la sala La Fusteria del Vendrell.

La mostra anual del Grup Pessebrista del Vendrell es podrà visitar fins el 6 de gener, els dies laborables de 18 a 20h i els caps de setmana i festius d’11.30 a 13.30 i també de 18 a 20h, mentre que posteriorment, a partir del 7 de gener, l’exposició encara romandrà instal·lada uns dies en horaris convinguts.

30 anys del grup pessebrista vendrellenc
La mostra de diorames d’aquest any al Vendrell coincideix amb una data emblemàtica, atès que el Grup Pessebrista del Vendrell compleix el seu trentè aniversari. És per això que l’entitat que actualment compta amb una trentena de membres ha preparat, amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell, un seguit d’activitats paral·leles amb motiu de l’efemèride.

Un dels fets especials pels 30 anys del grup pessebrista és l’edició d’un llibre dedicat a Joan Toldrà i Fàbregas ‘Matines’, un gran imatger i pessebrista vendrellenc del segle XIX (1811-1889) i que ha escrit l’historiador local Salvador Arroyo i Julivert.

Aquesta obra sobre el més important i prolífic tallista de la imatgeria vendrellenca es presentarà el divendres 20 de desembre, a les 19.30h, als baixos de la Rectoria local.

Pessebres de gran format o diorames repartits
Una altra proposta del Grup Pessebrista del Vendrell creat l’any 1989 serà la possibilitat d’admirar pessebres de gran format o diorames repartits per diversos punts de la vila. Així, per exemple, hi haurà l’escena del Naixement a la plaça Vella, a la placeta del carrer Major, a l’aparador de l’Oficina Jove Baix Penedès o a la Biblioteca Terra Baixa o el Museu Apel·les Fenosa. I també hi haurà motius nadalencs en balcons del carrer Major i del Mar i les places Nova i Vella.

Tanmateix i amb la voluntat de descentralitzar la presència de pessebres, aquest any es pot participar en el segon Concurs de Pessebres Populars del Vendrell 2019 als domicilis dels inscrits.

S’han establert dues categories, d’adults i infantils, tots els participants de la qual rebran un lot de llibres. Les inscripcions gratuïtes es podran fer a través de butlletes disponibles a la Fusteria i l’entrega de premis es farà el 29 de desembre, a les 12h al mateix local.

També es farà la segona edició de la Ruta nocturna de pessebres, el 28 de desembre amb inici a les 19.30h a la Fusteria i final a la Rectoria i la qual transcorrerà pels diversos indrets on hi ha instal·lats pessebres o diorames -cal inscriure’s per 1 euro a la Fusteria-; i dissabte de la setmana que ve, dia 14, de 17.30 a 20h, hi haurà diversos personatges de la sèrie ‘Star Wars’ a la Fusteria i que ajudaran a recaptar diners per al projecte solidari Fem Pinya de subvenció de beques menjador a alumnes del Vendrell.

La iniciativa torna a comptar amb la col·laboració de l’ong Star Wars Catalunya que porta joguines a infants d’arreu del país.

Finalment, un altre dels actes amb motiu dels 30 anys del Grup Pessebrista del Vendrell seran els dos passis de la pel·lícula ‘Se armó el Belén’, títol en castellà de l’original en anglès ‘The Star’, de la productora Sony Pictures Animation i que es podrà veure divendres 20 i diumenge 22, a les 18 hores, als baixos de la Rectoria i al preu simbòlic d’un euro.

També et pot interessar

Comentaris