Dissabte 25 d’abril Vilafranca tornarà a acollir el Joan Petit Nens amb Càncer

03/12/2019 - 13:11h

Uns 400 nens de tot Catalunya participaran en aquesta jornada solidària, a més la mini 10K també s’afegirà a la festa

Per segona vegada, Vilafranca acollirà el Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, la primera edició fa 14 anys -el 2006-, acte que va representar un esclat festiu i esportiu.
A la presentació realitzada a l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora d’esports Anna Doblas va mostrar la seva satisfacció de què el torneig es torni a celebrar a la poliesportiva, per afegir que: «La recaptació solidària de la Mini 10 K, també anirà destinada a aquest projecte», aquest any la 10 K Vilafranca se celebrarà el diumenge 26 de gener.
La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer va néixer a Blanes l’any 2001.
Es tracta d’una Fundació sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directament i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia.
Joan Petit Nens amb Càncer és el nom que agafa la fundació arran de l’experiència de la família de Joan Torner-ara president-, el seu fill Joan era un nen al qui li agradava jugar a hoquei patins, tal com feia el seu pare. Malauradament, va patir un càncer quan encara era molt petit.
Com a homenatge a tots aquests nens que estan lluitant o han lluitat contra aquesta malaltia, la fundació organitza una gran festa que té lloc en una població diferent cada any. Aquesta Festa-Torneig serveix per divulgar i sensibilitzar el càncer infantil mitjançant l’hoquei.
Joan Enric Torner, present a l’acte, va destacar que: «Ens omple de satisfacció que commemorant el 20è aniversari del torneig, tornem a venir a Vilafranca. L’hoquei patins fa suport als més petits en la lluita contra aquesta malaltia», per afegir: «La festa va copiar algunes coses del torneig de l’Enxaneta”.
Pere Catasús, president del Club Patí Sant Ramon, va explicar que la idea de celebrar aquest torneig a la vila va sorgir d’una mare que hi havia participat: «El nostre club hi ha participat en totes les edicions. Estem molt il·lusionats i amb ganes de recaptar una bona aportació econòmica per l’Hospital Sant Joan de Déu».
Quim Vázquez, president del Club Patí Vilafranca, va destacar que: «Per la nostra entitat és un honor col·laborar en tirar endavant aquesta jornada festiva i solidària dedicada als més menuts. I són valors que es transmeten a tots els nens participants, que és un dels objectius»”.
Va tancar l’acte l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, va comentar que recordava la primera celebració a Vilafranca, per afegir: «Al llarg de l’any s’organitzen molts actes a la nostra ciutat, però concretament d’aquests el recordes per la seva importància solidària. La vida està per sobre del dia a dia, aquest és un tema molt humà i que ens acosta a la realitat que moltes famílies amb nens viuen dia a dia. Donar les gràcies a tots els que s’involucren en aquest projecte”.
S’espera una participació de 400 infants i els fons recaptats es destinen a la investigació del càncer infantil.
Vilafranca agafa el relleu de la població de Reus, que també ha sigut escenari dos cops del torneig.

També et pot interessar

Comentaris