Carles Carbonell premiat al Concurs de Música per a Ball de Bastons

El vilafranquí amb el diploma acreditatiu amb un membre del jurat
03/12/2019 - 15:00h

Aquest vilafranquí, membre dels Grallers del Campanar, es va emportar el segon premi dotat amb 300 € per la peça “Bastons_3”

El vilafranquí Carles Carbonell Surià, membre dels Grallers del Campanar, va guanyar dissabte el segon premi del Concurs de Música per a Ball de Bastons. Ho va fer amb l’obra ‘Bastons_3’, composta per ser tocada amb una gralla seca i una gralla dolça, amb opció de timbal acompanyant. La cinquena edició d’aquest concurs es va fer durant la III Trobada Bastonera Infantil de Catalunya, emmarcat dins de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar i va tenir una participació rècord de 25 obres inèdites creades especialment per aquesta dansa i compostes per instruments tan diversos com gralla i timbal, flabiol i tamborí, acordió, i violí. Carbonell es va emportar el segon premi dotat amb 300 euros.

El jurat del premi el formàven Jordi Fàbregas, músic, impulsor i director del Centre Artesà Tradicionàrius; Joan Sanagustin, vinculat a la cultura popular i músic de la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat des de fa aproximadament 25 anys; Francesc Sans, iniciat en el món de la gralla l’any 1986 i en el sac de gemecs l’any 1989, és un músic que ha tocat arreu d’Europa, Àfrica i Amèrica del Nord i Maria Castillejos Carbó, actual secretària de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i presidenta del jurat.

El primer premi va ser per l’obra ‘La Silenciosa’, composta pel cardedeuenc Cesc Alexandri per ser tocada amb gralla sola o flabiol i tamborí, o a dues veus amb gralla i timbal. El recull de totes les obres presentades, ordenades alfabèticament en funció del títol de la peça musical es pot consultar a la pàgina www.balldebastons.cat.

També et pot interessar

Comentaris