Tres penedesencs formaran part del secretariat nacional de la CUP

D’esquerra a dreta, Joan López, Laia Santís i Ivà Gallego
03/12/2019 - 09:27h

Ivà Gallego, Joan López i Laia Santís seran part d’aquest òrgan que desenvolupa i executa la línia política del partit

La CUP ha renovat el secretariat nacional i la militància de base ha ratificat telemàticament la candidatura col·lectiva que es presentava. La renovació del secretariat nacional es va iniciar a l’assemblea nacional celebrada el passat 14 de juliol, a Celrà, amb la creació de l’Equip 50/60, encarregat d’elaborar una candidatura col·lectiva per a presentar a les eleccions internes del secretariat nacional. 

El secretariat nacional de la CUP és l’òrgan que coordina la gestió política de l’organització, desenvolupa i executa la línia política i els acords presos a les Assemblees Nacionals i als Consells Polítics. L’integren 15 militants, 11 dels quals són escollits a través de candidatures col·lectives i quatre, a través de candidatures individuals. Un equip cohesionat, plural, que engloba diferents perspectives i experiències, equilibrat territorialment, pel que fa a gènere i edat. En aquesta ocasió, i fruit del procés 50/60, es presenta una candidatura conjunta i quatre candidatures individuals. 

D’aquest equip de 15 persones, 3 d’elles són del Penedès. Ivà Gallego, membre de l’Assemblea Local de la CUP de Santa Margarida i els Monjos, Joan López de Ribes, exregidor de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i Laia Santís, exregidora de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquest nou equip té present que la darrera etapa política ha sigut complexa, per això es comprometen, amb il·lusió i força, a desplegar propostes polítiques que permetin fer créixer la CUP com a moviment i assolir complicitats per tal de bastir una proposta política guanyadora pel conjunt de país. El seu objectiu principal és, tal com ells mateixos han explicat, “continuar fent de la CUP una eina vàlida de transformació social i d’alliberament nacional i de gènere pel conjunt dels Països Catalans”.

També et pot interessar

Comentaris