“El Brot” de Pep Puig, guanya el premi DO Catalunya al Zoom d’Igualada

D’esquerra a dreta, Rosa Vàrias, Carme Miró, Pep Puig i August García. Tres lectors i el director de la sèrie amb el guardó
02/12/2019 - 14:47h

Produït per la l’Odissea i Penedès TV són 10 capítols creats amb motiu dels 25 anys de la llibreria que es poden veure a la carta

La 17a edició del Zoom Festival, el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunyava va celebrar aquest dissabte la gala i l’acte de  lliurement dels Premis Zoom que es va fer al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada. Una gala on es van repartir un total de 13 guardons que van recollir algunes de les produccions més populars de les graelles televisives del país, però també amb una forta presència internacional entre els programes i les pel·lícules premiades.

Finalment, el programa El brot, 25 passejades literàries breus, de Pep Puig, produïda per Penedès Televisió i la llibreria L’Odissea va obtenir el premi DO Catalunya al Millor Format de Televisió català.

El premi era per votació popular i Puig ha expressat la seva “sorpresa” davant la consecució d’un premi que reconeix la tasca i el talent local. “Per mi ja va ser una sorpresa majúscula accedir a la final i ara amb el premi ho ha estat més”, diu Puig.

El brot, 25 passejades literàries breus és una sèrie de 10 capítols, de 15 minuts de durada cada un, produït per la llibreria l’Odissea i emès per Penedès TV, en ocasió del 25 aniversari de la llibreria l’Odissea. Un programa coral, de caràcter literari, en el que hi van participar 25 lectores i lectors que han llegit 25 relats (un per cada any de celebració de la llibreria) d’autors clàssics i contemporanis (Cortazar, Kafka, Poe, Calders, Rodoreda, Monzó, Bernhard, Txékhov, Calvino…). Cada un dels relats va ser il·lustrat per 5 il·lustradores i il·lustradors del Penedès. A banda del programa televisiu, El brot també va donar com a resultat un llibre amb el mateix títol dissenyat pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, on hi han quedat recollits els 25 relats il·lustrats.

El Brot competia amb programes amb major pressupost com els de TV3 (APM, Katalonsky i Quan arribin els marcians) i un de betevé (Oh my goig)

Els capítols es poden veure a la carta a través de la web de Penedès TV i de cara a un futur no massa llunyà es vol aplicar la mateixa idea de la sèrie amb instituts de Vilafranca per tal de promocionar la literatura entre aquest col·lectiu.

També et pot interessar

Comentaris