Vigilància privada i càmeres per reforçar la seguretat a Pacs

Judit Benages
01/12/2019 - 13:00h

L’Ajuntament està pendent d’autoritzacions de la Generalitat per contractar de nou un vigilant privat i per instaŀlar càmeres en diferents punts del municipi després d’una nova onada de robatoris

Sembla que Pacs està vivint una nova onada de robatoris, tal com ja va passar aproximadament fa un any. I és que gairebé cada cap de setmana hi ha un robatori (o un intent) en algun habitatge, i fa tres setmanes van entrar a cinc cases en només dos dies.

Pel que fa a les dades globals de les últimes setmanes, des dels Mossos d’Esquadra apunten que no faciliten aquesta informació per municipis, sinó que donen dades globals de tota la comarca.

Tots aquests robatoris van propiciar que els veïns, alarmats, convoquessin una reunió per proposar al govern un seguit de mesures per acabar amb una situació que consideren “greu”.

Les propostes eren les següents: reactivar la vigilància continuada de dilluns a diumenge per tot el terme municipal de Pacs, càmeres a les entrades principals del municipi, rètols dissuasoris on s’avisi que hi ha zones vigilades i el fet de posar nom als carrers de la urbanització Pla de Cavalls perquè sigui més fàcil que la policia i ambulàncies hi puguin arribar.

Segons els veïns, aquesta última va ser una promesa de l’equip de govern que fa vuit mesos que estan esperant que es pugui complir.

Pel que fa a la vigilància privada, els veïns proposaven la contractació d’una empresa externa per tal que faci la vigilància de vuit hores diàries rotatives o la contractació de tres vigilants en nòmina, preferiblement persones del municipi per afavorir la inserció laboral, amb torns de 8 hores cadascuna.

Ara sembla que a principis d’any l’Ajuntament de Pacs tornarà a contractar vigilància privada durant sis mesos més i tot apunta que també instaŀlarà càmeres en diferents punts del municipi, sempre que arribin les autoritzacions corresponents de la Generalitat.

De fet, el govern fa mesos que treballa per poder instaŀlar càmeres, però està pendent del permís dels Mossos d’Esquadra.

PUBLICITAT

Segons expliquen els veïns, durant la reunió l’Ajuntament els va explicar que la llei no els permet la contractació de vigilància privada tan fàcilment, ja que hi ha limitacions sobre quins espais poden vigilar i quins no i, a més, tampoc es pot fer durant el període de temps que cada ajuntament vulgui. Per aquest motiu, segons els veïns, es comprometen a contractar els vigilants per sis mesos més, el mateix temps que van fer en l’anterior ocasió.

De la trobada entre veïns i Ajuntament també va sorgir la possibilitat de tenir un vigilant municipal permanent, tot i que des del govern es va advertir al veïnat que aquesta contractació suposaria haver d’incrementar els impostos.
Durant la reunió es va tractar, a més, la necessitat, segons els veïns, de tenir policia local, cosa que se’ls va informar que només podien tenir els ajuntaments més grans. Se’ls va dir que els més petits havien de disposar dels serveis dels Mossos d’Esquadra, que vigilen tota la comarca.

Finalment s’explica que l’Ajuntament està treballant per posar nom als carrers del Pla de Cavalls però que de manera provisional el que es farà és posar una placa a l’inici i al final del carrer amb el nom i els números de les cases que hi ha a cadascun d’ells.

Els veïns celebren la decisió perquè consideren que això facilitarà l’arribada dels cossos de seguretat, ambulàncies i altres serveis que sovint no troben les direccions, cosa que també passa amb els repartidors.

A la reunió també es va parlar de la necessitat de millorar el manteniment de l’enllumenat, ja que hi ha carrers que no tenen llum des de fa temps. Després de la trobada van tornar a comentar la possibilitat de reactivar una associació de veïns perquè vetlli per aquests temes i pugui fer de portaveu i d’intermediària entre govern i població.

També et pot interessar

Comentaris