Polèmica per la petició de llicència per construir una planta d’asfalt a Pacs

La nova planta estaria situada dins de Cales de Pachs
Judit Benages
30/11/2019 - 16:00h

Els ajuntaments de Vilafranca i de les Cabanyes hi han presentat al·legacions i Junts x Pacs va portar a aprovació al ple una moció de rebuig

L’empresa lleidatana J.A. Romero Polo ha demanat una llicència per obrir una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic dins l’empresa Cales de Pachs. La proposta ha generat certa polèmica i, de fet, tant l’ajuntament de Vilafranca com el de les Cabanyes hi han presentat al·legacions tenint en compte criteris de mobilitat, mediambientals, urbanístics i paisatgístics, entre altres.

L’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú, apunta que la planta d’asfalt no s’escau dins el model de territori que volen i el regidor d’Urbanisme de Vilafranca, Francisco Romero, també avança la seva postura “totalment contrària”.

Des del Consell Comarcal expliquen que han demanat més informació a l’Ajuntament de Pacs abans d’emetre un informe i des del consistori de Pacs apunten que encara no volen fer públic el seu posicionament oficial i que ara mateix l’únic que hi ha de cert és que l’empresa ha sol·licitat la llicència, però que l’última paraula la té la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Des del govern de Pacs expliquen que també estan pendents d’obtenir més informes. Ara bé, cal destacar que a l’últim ple Junts per Pacs va portar a aprovació una moció de rebuig al projecte, que es va aprovar.

PUBLICITAT

Per la seva banda, un grup de veïns ja s’ha manifestat totalment en contra de la proposta. Asseguren que el consistori no els ha informat de la manera adequada i plantegen la possibilitat de tirar endavant una plataforma per lluitar contra la construcció de la planta asfàltica.

Finalment, des de l’empresa, el seu director general, Agustí Bordalba, comenta que encara no tenen cap resposta oficial sobre la llicència i vol deixar clar que hi ha plantes d’aquest tipus per tota Espanya i que “si compleixen la reglamentació i la llei, com és el cas”, no veuen “que hi hagi cap problema”.

Comentaris