David Puertas presenta la seva primera novel·la, ‘El pianista cec’

30/11/2019 - 09:00h

Dissabte ho farà a l’Agrícol de Vilafranca i dimecres 4 a la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní

Dissabte, a les 7 de la tarda, s’inicien les sessions del cicle “A l’agrícol parlem de música” que enguany consta de cinc sessions dedicades a la literatura de caràcter musical, l’òpera, la tecnologia i la música, els himnes d’Europa i l’escola catalana del piano.

El pianista cec (Pagès Editors) és la primera novel·la de David Puertas, reconegut divulgador musical, periodista i escriptor. Puertas col·labora habitualment amb les institucions musicals més rellevants del país com a músic i divulgador, però aquest cop ha entrat de ple en el món de la ficció per fer parlar personatges com Mozart o Beethoven i enllaçar-los amb l’època actual de la mà d’un jove músic que fa de pianista de vaixell. El llibre ens apropa a la història del primer creuer amb bandera espanyola que va navegar pel Mediterrani als anys 90. La veu del narrador és la del pianista de bord, un jove barceloní que al llarg de les pàgines va aprenent moltes coses, més enllà d’acompanyar boleros o tocar cançons de moda. El piano del vaixell es converteix en el personatge sobre el que gira una història plena de música.

Hi juga un paper important el mestre de piano, ja que, abans de tocar una peça musical, el mestre li explica al protagonista com va ser escrita aquella obra, qui va ser-ne el compositor, li explica alguna història referida a aquella peça que connecta el jove estudiant amb la seva pròpia experiència. Després, el pianista del vaixell té vivències que d’una o altra manera tenen a veure amb allò que li havia explicat el mestre. Escrivint aquestes històries musicals és on l’autor s’ha trobat més còmode ja que no deixen de ser una variant de la feina que està més habituat a fer: escriure notes per als programes de mà dels concerts. La diferència principal és que, quan David Puertas escriu per a auditoris i festivals de música, ha de ser molt curós amb la documentació, mentre que aquí s’ha permès molta llibertat i ha deixat que la imaginació impregnés les pàgines de l’obra.
L’assistència a les sessions és gratuïta i finalitzen amb una copa de cava per a tots els assistents.

I dimecres 4 de desembre Puerta el presentarà a Sant Sadurní. Ho farà a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, a partir de les 19.30 i amb la participació dels alumnes de piano de l’Escola Municipal de Música.

També et pot interessar

Comentaris