“Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007”, de Jordi Belver, a la sala dels Trinitaris

Avatar
29/11/2019 - 11:00h

Una cinquantena de retrats formen l’exposició en un projecte a quatre mans amb el crític d’art Daniel Giralt-Miracle

Aquest divendres, a les 8 del vespre, la Sala dels Trinitaris acollirà la inauguració de la mostra fotogràfica de Jordi Belver comissariada per Daniel Giralt-Miracle i que porta per títol “Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007”. Una cinquantena de retrats formen l’exposició en un projecte a quatre mans entre el fotògraf Jordi Belver (Barcelona, 1950) i el crític d’art Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944).

L’un des de la fotografia i l’altre des de la paraula, recuperen en aquest projecte conjunt la complicitat de dues mirades que troben en el món de la creació un espai d’inspiració. En silenci, des del respecte i l’admiració, talment com si es tractés de dos exploradors que necessiten trepitjar el territori que els conduirà a la certesa, ambdós autors s’endinsen en aquesta comesa amb el desig de copsar allò que resta ocult rere la màscara del rostre. Els autors expliquen que “la primera fotografia d’aquesta sèrie és de 1977, la darrera, de 2007. Cap d’elles ha estat triada només pel seu valor estètic o documental, tampoc no pretenen presentar la cara més agradosa o popular dels artistes, sinó mostrar algun aspecte de la seva personalitat, aquell que més ens va atreure, perquè són retrats d’artistes amb els qui hem parlat, als qui hem conegut en el seu ambient, als qui hem vist treballar, i que en Jordi Belver amb la imatge i jo amb la paraula hem intentat reflectir per compartir l’instant viscut amb tots vosaltres”.
Aquesta exposició prové de la col·lecció privada que la Fundació Vila Casas ofereix a diferents espais expositius del país dins el seu programa Itiner’Art (Programa d’exposicions itinerants).

PUBLICITAT

La inauguració anirà a càrrec de Natàlia Chocarro Bosom, adjunta de direcció d’art de la Fundació Vila Casas, i de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat i es podrà veure fins al diumenge 29 de desembre, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. Els dies 25 i 26 de desembre la Sala dels Trinitaris romandrà tancada.

També et pot interessar

Comentaris