El CAP del Botafoc del Vendrell obrirà portes el març del 2020

Exterior del CAP del Botafoc del Vendrell. (Foto: RTV El Vendrell)
28/11/2019 - 16:55h

L’equipament permetrà evitar el desplaçament a uns cinquanta pacients de diàlisi que han de tractar-se a Tarragona

La Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona que gestiona els equipaments sanitaris de la comarca del Baix Penedès preveu posar en funcionament el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) del Botafoc del Vendrell durant el primer trimestre del 2020, probablement a final de març.

Les obres acabaran el mes de gener que ve i posteriorment caldrà instaŀlar-hi el mobiliari legalitzar l’equipament prèviament a la seva obertura. Recordem que aquest és un ambulatori llargament reivindicat al municipi i que ha estat objecte de diversos retards pel que fa a l’inici de les obres.

L’anunci de la posada en servei del nou CAP vendrellenc l’ha fet aquest dijous el director de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, en una trobada amb periodistes a l’Hospital del Vendrell i que també va comptar amb el director del centre sociosanitari, Josep Mercadé.

Característiques
El nou CAP del Botafoc serà un edifici de dues plantes, per bé que a totes dues s’hi accedirà a través d’accessos diferenciats a nivell de carrer.

La primera planta, amb una superfície de 1.279 m2, inclourà els espais propis d’un ambulatori. Això vol dir per al nou CAP vendrellenc de 18 despatxos de consultes, 2 boxs per realitzar extraccions i una aula d’educació sanitària en què es desenvoluparan diferents campanyes de prevenció i de formació.

Pel que fa a la planta inferior del nou ambulatori, hi haurà el servei d’hemodiàlisi, un fet diferencial d’aquest equipament i que havia estat reclamat per la ciutadania.

En un espai de 744 m2, tindrà capacitat per tractar l’hemodiàlisi a 20 pacients a l’hora, la qual cosa permetrà donar servei a una vuitantena de pacients en diferents torns al llarg de la setmana. Fins ara, una cinquantena d’aquests pacients es veuen obligats a desplaçar-se fins a tres cops per setmana a Tarragona per rebre un tractament sanitari vital.

El director de la Xarxa Santa Tecla ha defensat la proposta d’establir el tractament de diàlisi al nou CAP en comptes de l’Hospital del Vendrell perquè “fer la diàlisi en un espai ambulatori és sempre molt més agradable que en un ambient hospitalari. A més, si hi has d’anar sovint, com tres cops per setmana i durant tota la vida, és un producte d’èxit, i els pacients viuen molt millor”, ha resumit el doctor Joan Maria Adserà.

Més espai a l’Hospital
La Xarxa Santa Tecla preveu endegar l’any que ve un projecte d’ampliació de l’espai d’Urgències a l’Hospital del Vendrell, segons ha apuntat el director de la Xarxa, Joan Maria Adserà.

“No és una obra gaire difícil de fer”, ha dit Adserà, que ha xifrat en “un 30% o un 40%” l’espai que podrà guanyar l’àrea d’Urgències. Actualment força saturada, aquesta part de l’Hospital Comarcal del Baix Penedès compta amb 16 boxs d’atenció i passarà a tenir-ne 25.

Aquesta millora anirà acompanyada d’un reforçament del servei d’infermeria de l’hospital vendrellenc i també d’un nou sistema de treball del personal.

També et pot interessar

Comentaris