El Vendrell vol assumir l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
28/11/2019 - 08:00h

L’Ajuntament està treballant per adherir-se a la ‘Declaració de Sant Fruitós de Bages’

L’Ajuntament del Vendrell ha destacat el seu objectiu d’impulsar una política ambiental sostenible i, entre d’altres, col·laborar amb els ajuntaments en projectes que tinguin com a objectiu la millora de l’eficiència en l’ús de l’energia i la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

En aquest sentit, el ple de l’Ajuntament del Vendrell, al maig de 2013, ja va acordar formar part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Recentment, el 20 de febrer d’aquest any 2019, es va celebrar a la ciutat de Sant Fruitós de Bages la 19ena Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, on es va escollir la temàtica d’establir l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a marc de referència dels programes i accions impulsats des del món local.

Alinear-se amb els objectius d’aquesta Agenda 2030 és també una prioritat per l’Ajuntament del Vendrell.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional que contempla les tres cares del desenvolupament sostenible: l’econòmica, la social i l’ambiental.

És d’aplicació universal i es desplega mitjançant una bateria de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa, la injustícia, la desigualtat i el canvi climàtic, fins a la promoció de l’educació, la salut, la pau i la sostenibilitat.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament del Vendrell és el de fer-se seu aquests objectius a través de les polítiques públiques i la gestió del dia a dia.

Així, per exemple, una manera d’avançar cap als objectius de desenvolupament sostenible des del Vendrell, ha dit, “pot ser treballant per la conservació de la vida terrestre i de la vida marítima com es fa a les Madrigueres o avançar cap a l’ús d’energies renovables i la reducció de CO2 amb actuacions com la pacificació del trànsit i la peatonalització del carrer Doctor Robert”.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat comparteix aquesta visió del desenvolupament sostenible que va més enllà de la visió ambiental i que esdevé l’eix integrador i transversal que ha de dotar de major coherència les polítiques públiques locals, fent-les multidimensionals, universals, integrals, inclusives, mesurables i, sobretot, que no deixin ningú enrere.

En aquest sentit, la regidora Núria Rovira ha avançat que aquest treball ha de ser cooperatiu i compartit amb la resta de grups municipals, a qui ha convidat a participar en l’adhesió a la “Declaració de Sant Fruitós de Bages”.

També et pot interessar

Comentaris