Una productora de Calafell s’exhibeix a Hollywood

El cineasta calafellenc Laureano Clavero, amb diversos actors del rodatge d’un documental a Normandia. (Foto: Mirasud Producciones)
Ricard Vinyals
28/11/2019 - 06:00h

Mirasud Producciones, del cineasta Laureano Clavero, va participar per tercer any a l’American Film Market de Los Angeles

La productora calafellenca de Mirasud Produccions, dirigida pel cineasta argentí establert des de fa anys a Calafell, Laureano Clavero, ha presentat per tercer any consecutiu algunes de les seves obres documentals a l’American Film Market, un prestigiós festival que té lloc anualment a Los Angeles.

En concret, la productora de Clavero va portar al certamen que es va acabar divendres les obres 1.533 km hasta casa. Los Héroes de Miramar –que explica les vivències d’exsoldats argentins que van participar a la Guerra de les Malvines– i El Diario de Peter Brill, sobre un pilot de l’Alemanya nazi.

Paraŀlela a aquesta important presència a la meca del cinema mundial, Laureano Clavero ha comentat que Mirasud Producciones ha signat un contracte amb la distribuïdora de Hollywood Adler & Associates Entertainment, Inc perquè els documentals de la firma calafellenca es puguin veure a la plataforma digital Amazon Prime Video.

Així les coses, Clavero i el seu soci a Mirasud Producciones, Sergio García, tenen previst presentar dos films documentals més de cara al proper any 2020: Fortificacions oblidades, que aborda el tema de la defensa de les costes del Baix Penedès i el Garraf durant la Guerra Civil espanyola; i Hürtgen ‘Into de muddy battle’, sobre un episodi de la Segona Guerra Mundial.

Pel que fa a les obres exhibides aquest mes de novembre a Los Angeles, val a dir que ja es poden veure en una quarantena de països i, per exemple, han triomfat especialment fins ara als Estats Units, l’Argentina, Anglaterra, Espanya i als països escandinaus.

“El públic anglès i l’americà accepta molt bé el drama argentí que s’explica a 1.533 km hasta casa…, que deixa de banda el tema nacionalista i se centra sobretot en el missatge de com n’és de dolenta una guerra”, explica Laureano Clavero en conversa amb el 3d8.

Aparador mundial
La importància que una productora petita com Mirasud Produccions, especialitzada en el cinema documental, estigui en un aparador tan important com l’American Film Market de la ciutat de Los Angeles “és clau per donar a conèixer el nostre treball, que a poc a poc va arribant lluny”, diu Laureano Clavero, que anant més enllà remarca que no solament han participat en aquest esdeveniment, “sinó també al Festival de Canes i al Toronto Film Festival, entre d’altres”.

La presència de Mirasud Producciones als diversos festivals és fruit, entre d’altres aspectes, d’acords com l’esmentat que ha signat amb la distribuïdora Adler & Associates Entertaiment, Inc.

PUBLICITAT

Pel que fa als projectes més immediats de Mirasud Producciones, hi ha l’edició en les properes setmanes d’un llibre fotogràfic al costat de l’escriptor David López Cabia sobre les recreacions històriques que la productora ha anat realitzant al voltant de la Segona Guerra Mundial.

El pròleg d’aquesta obra anirà a càrrec de Dale Dye (assessor històric i tècnic del cineasta nord-americà Steven Spielberg), qui va treballar com a assessor tècnic i actor en films com Salvem el soldat Ryan, Platoon i Germans de sang.

També et pot interessar

Comentaris